https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/usti-nad-labem-zapujci-obcanum-109-drticu-odpadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústí nad Labem zapůjčí občanům 109 drtičů odpadu

17.12.2018 00:10 | ÚSTÍ N.L. (ČTK)
Kromě snížení množství odpadu ukládaného na skládku má projekt podpořit domácí kompostování. / Ilustrační foto
Kromě snížení množství odpadu ukládaného na skládku má projekt podpořit domácí kompostování. / Ilustrační foto
Foto | Martin Mach Ondřej / Ekolist.cz
Ústecká radnice zdarma zapůjčí občanům 109 drtičů zahradního odpadu. Projekt by měl přispět k lepšímu nakládání s biologicky rozložitelnými odpady na území města. Kromě snížení množství odpadu ukládaného na skládku má projekt podpořit domácí kompostování. Vedlejším pozitivním efektem by mělo být také snížení množství tzv. černých skládek v okolí zahrad a s tím spojený výskyt divočáků v zastavěných částech města. Novináře o tom v pátek informovalo vedení magistrátu.
 

Město na projekt získalo dotaci 531.000 korun z Programu pro podporu odpadového hospodářství obcí v Ústeckém kraji na roky 2017 až 2025. Znění smlouvy zveřejní magistrát příští týden na webových stránkách města. Detailnější podmínky k výpůjčce budou známy na začátku příštího roku. Drtiče musí být umístěny na pozemcích v katastrálních územích města.

Obyvatelé Ústí nad Labem mají letos svoz odpadu zdarma. Zastupitelé loni rozhodli o zrušení poplatku 500 korun ročně na osobu. Vedení radnice to zdůvodnilo dobrou finanční kondicí města a tím, že zhruba třetina obyvatel poplatek neplatí. Zdarma mají svoz odpadu také lidé v Mostě, Teplicích a letos také v Chomutově. Chomutovští zastupitelé tento týden rozhodli o znovuzavedení poplatku 500 korun na osobu ročně.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

VH

Vladimír Hošek

17.12.2018 12:58
Tomu říkám zpráva, titulek píše o drtičích, ale zpráva je o poplatku za odpad.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist