https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-cesko-polskem-pohranici-ma-vzniknout-200-km-tras-singletracku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V česko-polském pohraničí má vzniknout 200 km tras singletracků

10.12.2015 13:32 | ČESKÁ TŘEBOVÁ (ČTK)
Na singltreku se člověk veze po úzké, ovšem pevné stezce, takže si může pohodlně užívat všechny zákruty mezi stromy nebo se houpat na terénních vlnách.
Na singltreku se člověk veze po úzké, ovšem pevné stezce, takže si může pohodlně užívat všechny zákruty mezi stromy nebo se houpat na terénních vlnách.
Foto | Jan Stejskal / Ekolist.cz
Obce v česko-polském pohraničí plánují vybudování více než 200 kilometrů takzvaných singletracků, jednostopých a jednosměrných stezek pro cyklisty. Dohodu o spolupráci uzavřelo osm polských a tři česká města a svazek obcí Region Orlicko - Třebovsko, které budou usilovat o získání evropské dotace z programu přeshraniční spolupráce. Orlicko - Třebovsko připravuje v první fázi síť 40 kilometrů singletracků a 25 kilometrů tras pro horská kola, řekl ČTK starosta České Třebové Jaroslav Zedník (Nestraníci).
 

"Dopracujeme projektovou dokumentaci pro stavební povolení a do března musíme podat žádost. Na podzim příštího roku by se stavba mohla rozjet," uvedl Zedník. Nástupními místy cest by měly být Česká Třebová a Ústí nad Orlicí.

Z českých měst jsou do projektu zapojena také Choceň a Moravská Třebová, z polských obcí Bardo, Miejska Kłodzko, Bystrzyca Kłodzka, Kłodzko, Lądek Zdrój, Międzylesie, Stronie Śląskie a Złoty Stok. Cyklistické areály budou vzájemně propojeny cyklotrasami a marketingově propagovány na jednom webu a pod jednou značkou. Organizátoři předpokládají, že do oblasti budou jezdit bikeři z celé České republiky.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist