https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-kine-bio-oko-zacne-filmovy-festival-zeme-na-taliri
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V pražském kině Bio Oko začíná filmový festival Země na talíři

13.10.2016 03:35 | PRAHA (ČTK)
V pátek odpoledne se v letenském Pidivadle uskuteční s Rompasem veřejná debata o vztahu změn klimatu a zemědělství, v rámci níž bude představen i český překlad knihy Kudy teče palmový olej: mastnotě na stopě
V pátek odpoledne se v letenském Pidivadle uskuteční s Rompasem veřejná debata o vztahu změn klimatu a zemědělství, v rámci níž bude představen i český překlad knihy Kudy teče palmový olej: mastnotě na stopě
Filmy o alternativním zemědělství, geneticky upravených plodinách, palmovém oleji a vlivu stravování současného člověka na planetu nabídne festival Země na talíři. Netradiční akce začne v pražském kině Bio Oko ve čtvrtek a potrvá do soboty 15. října. Hlavním zahraničním hostem bude jeden z nejznámějších světových environmentálních aktivistů Arie Rompas z Indonésie.
 

Šestý ročník přehlídky, ve světě známé pod názvem Aliment Terre, má podtitul Jaká je tvář zítřka? Pořádá ho nezávislé analytické centrum Glopolis.

V pátek odpoledne se v letenském Pidivadle uskuteční s Rompasem veřejná debata o vztahu změn klimatu a zemědělství, v rámci níž bude představen i český překlad knihy Kudy teče palmový olej: mastnotě na stopě. Vstup na obě akce je volný.

Festival chce klást otázky, jak se uživí deset miliard obyvatel v roce 2050, pokud se musí světová produkce potravin dle předpokladů zvýšit až o 70 procent, přestože v současnosti 800 milionů lidí na světě trpí chronickým hladem. Dává do souvislostí i možné problémy s vyčerpáním přírodních zdrojů a jejich obnovou a postupujícími klimatickými změnami.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist