https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-ostrave-se-opet-uskutecni-infotherma-vystava-venovana-vytapeni-a-energiim
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Ostravě se opět uskuteční Infotherma, výstava věnovaná vytápění a energiím

17.1.2023 10:12 | OSTRAVA (ČTK)
Po dvouleté pauze, kdy se kvůli koronavirové pandemii konala jen virtuálně, se na výstavišti Černá louka v Ostravě příští týden znovu uskuteční největší tuzemská výstava věnovaná vytápění a úsporám energií Infotherma. Je tradičně plně obsazena, čtyři dny se na ní bude prezentovat více než 300 domácích i zahraničních firem a institucí. ČTK to za pořadatele řekla Alena Bujáková.
 

Výstava se bude věnovat vytápění i smysluplnému využívání obnovitelných zdrojů v malých a středních objektech. "Infotherma se za dobu svého trvání stala významným setkáním předních výrobců, prodejců, montážních i servisních firem a odborné veřejnosti s cílem představit návštěvníkům výstavy novinky a směry, kam se ubírá moderní vytápění a stavby spojené s ekonomickým bydlením," uvedla Bujáková.

Velký zájem vystavovatelů podle ní svědčí to o tom, že vytápění a úspory energií jsou aktuálními tématy nejen pro majitele a uživatele rodinných domů, rekreačních objektů, ale i pro většinu domácností a firem. Součástí výstavy bude po celé čtyři dny doprovodný program, v Konferenčním centru a ve dvou sálech ve vstupním pavilonu A1, který se bude zabývat řadou témat, jež návštěvníky zajímají.

"Doba není jednoduchá pro každého z nás, a protože je stále obtížnější se orientovat v otázkách čím a jak vytápět své domovy, jak zefektivnit náklady na bydlení a realizovat či modernizovat své domy a stavby, připravili jsme pro návštěvníky výstavy několik bezplatných poradenských stánků," uvedla Bujáková.

Například u stánku Státního fondu životního prostředí tak budou moci návštěvníci získat veškeré aktuální informace k programu Nová zelená úsporám. Energetické poradenství budou poskytovat například stánky ministerstva průmyslu a obchodu nebo Moravskoslezského energetického centra. S výměnou topných zdrojů poradí i odborníci Cechu topenářů a instalatérů ČR.

Diskutovat se bude o státní energetické politice, dotacích na úspory energií, zastropování cen elektřiny a plynu, fungování trhů s energiemi či energetické krizi. V doprovodném programu se budou odborníci zabývat například udržitelností výroby a spalování biomasy pro vytápění domácností nebo tepelnými čerpadly. Probírat se bude i snižování emisí při spalování pevných a plynných paliv, rozvoj obnovitelných zdrojů a akumulace energie či výměna plynových spotřebičů v bytových domech.

Infotherma bude otevřena od pondělí 23. do středy 25. ledna denně od 09:00 do 18:00 a ve čtvrtek 26. ledna od 09:00 do 16:00. Plné vstupné stojí 100 korun, zlevněné 50, zájemci si ale po registraci mohou stáhnout volnou vstupenku. Odborné školy po domluvě s pořadateli mají vstup zdarma.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

LP

Ladislav Pícha

18.1.2023 10:07
Jak můžete napsat zpravodajský text, kde není uvedeno, kdy se ta věc koná? Čtyři dny v příštím týdnu fakt není dostatečné určení času. Nebo dejte aspoň odkaz na stránky výstavy.
Děkuji.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist