https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-pribore-na-novojicinsku-nekdo-postrelil-capa-jeho-stav-je-vazny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Příboře na Novojičínsku někdo postřelil čápa, jeho stav je vážný

10.4.2023 01:19 (ČTK)
V Příboře na Novojičínsku někdo postřelil čápa. Pták skončil v péči pracovníků Záchranné stanice v Bartošovicích. Ještě před tím se podrobil operaci. Jeho stav je vážný. Zaměstnanci stanice to uvedli na svém facebookovém profilu s tím, že se v souvislosti s událostí chtějí obrátit na policii.
 

Postřeleného čápa lidé našli ve čtvrtek v Příboře nedaleko restaurace U Čápa. "Ještě téhož dne byl převezen k ošetření na veterinární kliniku v Ostravě-Porubě, kde absolvoval vyšetření a následně byl operován," uvedli pracovníci stanice. Ze zdravotní zprávy podle nich vyplývá, že utrpěl tříštivou zlomeninu pažní kosti, která je součástí křídla.

"Zranění nebylo způsobené nárazem, ale je následkem střelného zranění. V těle zůstal uvízlý brok. Jsou nasazena antibiotika a lék proti bolesti. Prognóza je ale nejistá až nepříznivá. V dané věci podáme trestní oznámení na neznámého pachatele," doplnili. Podle záchranářů pták odmítá přijímat potravu a je silně apatický.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Karel Zvářal

Karel Zvářal

10.4.2023 12:40
Smutné, ale vzhledem k tomu, co hyne jinde na tahu, je to kapka v moři. Pokud se vzpamatuje, jako trvalý hendikep bude odkázán na lidskou péči.
Odpovědět
JS

Jarek Schindler

10.4.2023 16:53
Z důvodu určité znalosti věci podle doložených fotek osobně vylučuji, že v těle uvízlý brok ( o náboj se samozřejmě z poctaty věci jednat nemůže) by mohl mít nějakou spojitost s otevřenou tříštivou zlomeninou pažní kosti.
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

11.4.2023 08:46 Reaguje na Jarek Schindler
"Svatá" válka proti myslivcům pokračuje! Hromosvod, elektrozvody,
střet s vozidlem atd. je ideologicky vyloučen a nějaký ten brok
je vždy po ruce. Brok nemá "rukopis" a nelze ho ztotožnit se zbraní a lovcem. Ideální důvod k válce proti všem myslivcům ! Ještě je
třeba podpálit krmelce a posedy a nebo je podřezat a bude tu ráj zvířat! Pak se mají v takové atmosféře mladí věnovat myslivosti?
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist