https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-sibirskych-horach-pry-radi-bobr-zaskodnik
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V sibiřských horách prý řádí bobr-záškodník

1.10.2018 00:18 | MOSKVA (ČTK)
Výpadek elektřiny na Sibiři podle energetiků zavinil představitel místní fauny: strom, který dopadl na elektrické vedení a přerušil ho, poslal k zemi bobr. / Ilustrační foto
Výpadek elektřiny na Sibiři podle energetiků zavinil představitel místní fauny: strom, který dopadl na elektrické vedení a přerušil ho, poslal k zemi bobr. / Ilustrační foto
Foto | Mike / Flickr
Na 1500 obyvatel okresu v pohoří Altaj na Sibiři se najednou ocitlo bez elektřiny. Výpadek podle energetiků zavinil představitel místní fauny: strom, který dopadl na elektrické vedení a přerušil ho, poslal k zemi bobr.
 

"Pracovníci společnosti Altajenergo operativně vrátili světlo domovům obyvatel Soltonského okresu, kteří o něj přišli vinou bobra. Diverzi zvíře podniklo tím, že přehryzalo strom, který spadl na elektrické vedení," citovala agentura RIA Novosti z komuniké. Podle společnosti oprava zabrala montérům asi dvě hodiny.

Není to první podobný případ. Experti v Altajenergo připomněli, že před pár lety bobr připravil o elektrický proud ves, nesoucí zřejmě příznačný název Bobrovka. Mnohem větší havárii na Krymu před čtyřmi lety způsobila kočka, která zavinila požár transformátorové stanice v Simferopolu, poznamenal server Newsru.com. Na rozdíl od altajského bobra ale krymská kočka výpadek nepřežila.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

mr

1.10.2018 14:53
Elektřina už dávno měla vést v kabelech pod zemí. Ty dráty na stožárech jsou zhovadilost.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist