https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/volebni-program-kscm-podporime-dostavbu-jadernych-elektraren
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Volební program KSČM: Podpoříme dostavbu jaderných elektráren

22.9.2017 01:52 | PRAHA (Ekolist.cz)
Komunisté chtějí dostavět obě naše jaderné elektrárny.
Komunisté chtějí dostavět obě naše jaderné elektrárny.
Foto | Jan Stejskal / Ekolist.cz
Pokud byste v programu KSČM hledali jasné odpovědi ke konkrétním tématům, nepochodíte. Chcete vědět, jak se strana staví třeba k prolomení územních limitů těžby hnědého uhlí? Dozvíte se, že se strana „soustředí na nalezení společensky přijatelné a úměrné meze těžby nerostných surovin.“ Jedno environmentální téma je ale jasné. KSČM podporuje výstavbu dalších bloků v obou našich jaderných elektrárnách.
 

Program KSČM nabízí přehlídku frází a všeobecných prohlášení. Strana slibuje například „podporu ekologické krajinotvorby“. Zní to hezky, ale co to přesně je, se z programu nedozvíte. Obecných prohlášení je v programu hodně, vybíráme zde jen věci, které jsou konkrétní a uchopitelné.

Komunisté slibují, že zastaví devastaci krajiny a půdního fondu. Toho chtějí docílit dotačním a daňovým zvýhodněním těch, kteří budou stavět na již zastavěných a nevyužívaných plochách.

Podle KSČM by se vodní zdroje a zásobování pitnou vodou mělo vrátit do rukou státu.

Pro KSČM je „důležité prosazování dlouhodobě udržitelného rozvoje v souladu se sociální soudržností ekologickými standardy. Harmonický vztah člověka a přírody musí být chráněn před zištnými zájmy. Náš program se staví proti vykořisťování člověka a drancování přírody.“

Odmyslíme-li další fráze, pak z programu KSČM vyčteme, že chtějí zbudovat plavební stupeň na Labi, chtějí budovat řadu říčních kanálů pro napojení na Polsko a Slovensko. Chtějí zjednodušit legislativu pro budování dopravních staveb.

V obecné rovině chtějí komunisté čistý vzduch, šetrnou dopravu, ekologickou výrobu a spotřebu, kvetoucí venkov a šťastné zemědělce, kteří produkují zdravé a bezpečné potraviny.

Celý jejich program si můžete přečíst zde. Podívejte se také na jejich anketní odpovědi a program z roku 2013.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist