https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zahadny-kvadr-z-utahu-mel-v-rumunsku-dvojce-anebo-skoro-dvojce
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Záhadný kvádr z Utahu měl v Rumunsku dvojče - anebo skoro dvojče

2.12.2020 00:03 | BUKUREŠŤ (ČTK)
Snímky čtyřmetrového trojbokého hranolu poprvé zveřejnila minulý týden místní média v regionu Neamt na severovýchodě Rumunska. Bez precedentu z Utahu, kde se v polovině listopadu v odlehlé poušti našel třpytivý hranol, by informace pravděpodobně zůstala bez povšimnutí.
Snímky čtyřmetrového trojbokého hranolu poprvé zveřejnila minulý týden místní média v regionu Neamt na severovýchodě Rumunska. Bez precedentu z Utahu, kde se v polovině listopadu v odlehlé poušti našel třpytivý hranol, by informace pravděpodobně zůstala bez povšimnutí.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Na jednom kopci v Rumunsku se objevil kovový objekt. Než zase zmizel, pobavil sociální sítě. Stejně jako v případě záhadného lesklého kvádru, který se načas objevil v poušti na západě Spojených států, zůstává tajemství kovového útvaru na rumunském kopci zatím neodhaleno.
 

Snímky čtyřmetrového trojbokého hranolu poprvé zveřejnila minulý týden místní média v regionu Neamt na severovýchodě Rumunska. "Byli jsme přinejmenším překvapeni, když jsme objevili kovovou konstrukci pokrytou spirálovými vzory," uvedla na svém webu rozhlasová stanice Jurnal FM, jejíž reportéři se minulý čtvrtek k záhadnému objektu vydali.

Bez precedentu z Utahu, kde se v polovině listopadu v odlehlé poušti našel třpytivý hranol, by informace pravděpodobně zůstala bez povšimnutí, řekl agentuře AFP rozhlasový reportér Ciprian Solomon. "Existuje spousta nezodpovězených otázek: Proč v Neamtu? Proč právě teď?" připustil.

Pokud se rumunský tisk o celou záležitost moc nezajímal, sociální sítě to víc než vynahradily. "Ve skutečnosti je to jen staré haraburdí, které tu někdo vyklopil," vtipkoval jeden z uživatelů facebooku na účet sloupu, který popsal jako vulgární reprodukci kvádru z Utahu. "Nejsme ani schopni vyrobit správnou kopii," rozhořčil se Alexandru, zatímco další uživatelé poukazovali na zjevné stopy svarů.

Ale stejně jako v Utahu, i hranol v Neamtu zmizel v pondělí, a to "stejně záhadně, jako se objevil", konstatoval Jurnal FM.

Úřady v Utahu o nálezu informovaly na počátku minulého týdne poté, co 3,6 metru vysoký kovový kvádr 18. listopadu objevila posádka vrtulníku při sčítání ovcí tlustorohých. Informace o tajemném objektu okamžitě vyvolala rozruch a řadu spekulací o tom, kde se objekt vzal. Podle některých mohli objekt umístit do pouště návštěvníci z vesmíru, podle jiných to mohl být fanoušek sci-fi filmu 2001: Vesmírná odysea Stanleyho Kubricka, ve kterém se objevují podobné černé předměty vytvořené neznámým mimozemšťanem.

Americké úřady sice přesné místo, kde se objekt nacházel, neprozradily, nadšencům se však podařilo místo odhalit a na sociálních sítích se objevila řada fotek lidí se záhadným kvádrem dvakrát vyšším než průměrný dospělý člověk. Nyní však zmizel a zdá se, že nikdo neví kam. Na internetu se okamžitě spustila řada spekulací o tom, co se mohlo stát. Podle jedné osoby se "vesmírní mimozemšťané vrátili, aby ho odstranili".

Umělecký svět spekuloval, že objekt mohl být dílem sochaře Johna McCrackena, který zemřel v roce 2011. Jeho syn Patrick McCracken listu The New York Times řekl, že jeho otec mu v roce 2002 řekl, že by rád zanechal své umělecké dílo na odlehlém místě, kde by bylo objeveno později.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

va

vaber

2.12.2020 09:18
nezmizel záhadně ,někdo poctivý ho odvezl do sběru,
super vyspělí mimozemštané co by dokázali létat mezi hvězdami nadsvětelnou rychlostí nám přivezou na naši primitivní planetu nějaké kusy železa,
kdo to může asi vymyslet a proč
Odpovědět
Karel Zvářal

Karel Zvářal

2.12.2020 10:51
To mi připomíná dílo Knížáka betonový Kvádr a Krychle... pardon Král a Královna.
Odpovědět
va

vaber

3.12.2020 14:21 Reaguje na Karel Zvářal
člověk musí být umělec ,aby viděl umělecké dílo, normální člověk vidí jen kvádr a krychli
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist