https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zlinsky-kraj-rozdeli-mezi-500-zadatelu-63-milionu-kc-na-vymenu-kotlu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zlínský kraj rozdělí mezi 500 žadatelů 63 milionů Kč na výměnu kotlů

14.5.2020 00:09 | ZLÍN (ČTK)
Zlínský kraj rozdělí mezi žadatele 63 milionů Kč na výměnu kotlů. / Ilustrační foto
Zlínský kraj rozdělí mezi žadatele 63 milionů Kč na výměnu kotlů. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zlínský kraj přidělí dotace na výměnu kotlů pěti stovkám žadatelů, kteří vloni neuspěli se svou žádostí. Kraj totiž na poskytnutí takzvaných kotlíkových dotací obdržel od státu další finanční prostředky, a to 63 milionů korun. Včera to sdělila v tiskové zprávě mluvčí hejtmanství Adéla Kousalová.
 

"Ze Státního fondu životního prostředí jsme na kotlíkové dotace obdrželi dalších 63 milionů korun, což je dobrá zpráva pro ty, na které se vloni nedostalo, a jejich žádost byla umístěna do takzvaného zásobníku projektů," uvedl krajský radní Jan Pijáček (ODS).

Při loňské podzimní třetí vlně dotací na výměnu kotlů přijal kraj 2807 žádostí o poskytnutí dotace v listinné podobě, kraj měl k dispozici necelých 160 milionů korun a dotaci získalo 1427 žadatelů. "Rozhodující přitom byla rychlost, tedy čas podání žádosti v elektronické podobě," uvedla mluvčí. Dotace jsou určeny na výměnu starých, nevyhovujících kotlů na pevná paliva za nové, nízkoemisní zdroje tepla v rodinných domech na území Zlínského kraje.

"V současné době žádosti předložené a neuspokojené v rámci Programu výměny zdrojů tepla v domácnostech Zlínského kraje III kontrolujeme, zařazujeme do zásobníku projektů, který schvaluje postupně Rada Zlínského kraje a podle finanční alokace posíláme příjemcům postupně k podpisu Smlouvu o poskytnutí dotace," uvedla Jana Koldová z krajského úřadu.

V prvním kole dotací na ekologičtější kotle bylo ve Zlínském kraji ve dvou výzvách rozděleno 171 milionů korun, uspělo 1445 žádostí. Ve druhé vlně dotací kraj rozdělil mezi 1401 úspěšných žadatelů o výměnu kotlů 154,6 milionu korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist