https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/ustecti-stredoskolaci-vyhrali-soutez-s-navrhem-zamerenym-na-sucho
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústečtí středoškoláci vyhráli soutěž s návrhem zaměřeným na sucho

5.5.2020 00:13 | ÚSTÍ N.L. (ČTK)
Vítězný tým navrhl revitalizaci říčních toků tak, aby se voda v krajině zadržovala.
Vítězný tým navrhl revitalizaci říčních toků tak, aby se voda v krajině zadržovala.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | dotaceeu.cz
Studenti z Gymnázia Jateční v Ústí nad Labem vyhráli osmý ročník soutěže Navrhni projekt s projektem Nová tvář Úštěckého potoka. Vítězný tým ve svém návrhu upozorňuje na aktuální problém sucha v krajině. Navrhl revitalizaci říčních toků tak, aby se voda v krajině zadržovala. V celostátním finále se utkalo osm týmů, soutěže se zúčastnilo více než 100 týmů středoškoláků z celé republiky. V tiskové zprávě o tom informoval Vilém Frček z ministerstva pro místní rozvoj.
 

Vítězný projekt porota ocenila za aktuálnost tématu i jeho odborné zpracování. "Mohl být bez větších problémů předložen ke skutečné realizaci," uvedl Frček.

Podle náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů Daniely Grabmüllerové se značná část finálových projektů dotýkala problémů životního řešení. "Ukazuje se, že toto téma je mezi mladými lidmi opravdu velice důležité," doplnila náměstkyně.

Na druhém místě se umístil projekt brněnských středoškoláků propagující elektromobilitu, na třetím místě pak projekt zaměřený na snížení oxidu uhličitého ve třídách. S tímto nápadem přišli studenti z Plzeňska.

Soutěž Navrhni projekt začala na začátku školního roku a mohly se jí zúčastnit až čtyřčlenné týmy středoškoláků za vedení jednoho pedagoga. Do finálového kola postoupily vždy dva týmy ze čtyř regionálních kol, která se v letošním roce, kvůli covidu-19, výjimečně konala bez osobní prezentace. Představení svých projektů si pak alespoň formou videokonference vyzkoušely týmy, které postoupily do celostátního kola.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

LK

Lukáš Kašpárek

5.5.2020 12:47
Je rozhodně dobře, že mládež předkládá takové "výzvy". Škoda jen, že dospělí to ignorují a nemění zažité přístupy a uvažování a jedou dál směr peklo.... mnohem víc peněz se totiž stále dává na udržování funkčnosti nefungujícího a škodlivého než na ŽP zlepšující opatření..... krásně je to vidět v úpravách toků a jiných vodních útvarů..... pokrytectví....
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist