https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/australance-se-nepodarilo-zachranit-kamaradku-z-tlamy-krokodyla
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Australance se nepodařilo zachránit kamarádku z tlamy krokodýla

30.5.2016 07:16 | BRISBANE (ČTK)
Ženy nebyly místní a možná nevěděly, že tuto oblast obývají krokodýli
Ženy nebyly místní a možná nevěděly, že tuto oblast obývají krokodýli
Sedmačtyřicetiletá Australanka se marně snažila zachránit svou o rok mladší kamarádku z tlamy krokodýla, který je napadl, když se rozhodly jít si pozdě večer zaplavat u pláže na severovýchodě Austrálie. Informovala o tom místní policie.
 

Ženy byly v noci na dnešek ve vodě hluboké jen po kolena u pláže Thornton v národním parku Daintree ve státě Queensland, když mladší z žen popadl krokodýl a vlekl ji pod vodu.

"Její kamarádka se ji pokoušela zachytit a odtáhnout do bezpečí, ale nepodařilo se jí to," řekl policista Russell Parker. Žádnou stopu po pohřešované ženě nenašel ani vrtulník vybavený termální kamerou, který vzlétl ještě v noci. Dnes za úsvitu obnovily záchranné týmy pátrání z vrtulníku, lodi i na zemi.

Žena, která přežila, byla převezena do nemocnice s šokem a odřeninami, které utrpěla, když se o ni krokodýl otřel. Ženy nebyly místní a možná nevěděly, že tuto oblast obývají krokodýli, dodal Parker, jehož citovala agentura AP.

Útok se stal nedaleko místa, kde v roce 2009 více než čtyřmetrový krokodýl zabil pětiletého chlapce. V roce 1985 tam pětimetrový krokodýl zabil třiačtyřicetiletou plavkyni.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist