https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/krkonosska-stezka-korunami-stromu-spusti-vecerni-prohlidky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Krkonošská Stezka korunami stromů spustí večerní prohlídky

25.1.2018 12:17 | JANSKÉ LÁZNĚ (ČTK)
Aby návštěvníci zažili něco nového, neobvyklého!
Aby návštěvníci zažili něco nového, neobvyklého!
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Stezka korunami stromů Krkonoše na úpatí Černé hory v Janských Lázních na Trutnovsku od února zahájí večerní prohlídky. Průvodci budou pracovníci Správy Krkonošského národního parku. Akce potrvá do poloviny března. První večerní prohlídka je naplánována na 7. února.
 

"Nevšední zážitek si budou moci užít návštěvníci každou středu v únoru v čase od 17:30 a v první polovině března od 18:30. Akce je koncipována tak, aby se mohla zúčastnit celá rodina. Chceme, aby návštěvníci zažili něco nového, neobvyklého," uvedla ředitelka Stezky korunami stromů Krkonoše Marie Jarkovská.

Při speciálních prohlídkách jsou připraveny pro návštěvníky také hry, při nichž si například vyzkouší, zda dokážou poznat lesní živočichy podle zvuků nebo očí. "Při výstupu na vyhlídkovou věž si poslechnou také zajímavé vyprávění o Krakonošovi. Prohlídky mají omezenou kapacitu a je třeba se přihlásit prostřednictvím e-mailu:info@stezkakrkonose.cz," uvedla Jarkovská. Termíny prohlídek jsou 7., 14., 21., 28. února a 7. a 14. března.

Stezka měří 1300 metrů, vede 23 metrů nad terénem a ve dvou třetinách je vyhlídková věž vysoká 45 metrů. Celá stavba je bezbariérová a má několik adrenalinových sekcí. Její součástí je například suchý tobogan vedoucí vnitřkem vyhlídkové věže.

Stezka je v provozu od 2. července 2017 a do konce roku jí prošlo více než 220.000 turistů. Podle vedení atrakce zhruba 50 procent návštěvníků byly rodiny s dětmi, cizinci mezi návštěvníky tvořili zhruba jednu třetinu, vedli Poláci a Němci.

Přečtěte si článek Krkonošská stezka korunami stromů: Pobavení, potěšení, poučení. Pro davy


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist