https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/mlade-vzacneho-kopytnika-pojmenovali-po-harryho-snoubence
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Mládě vzácného kopytníka pojmenovali po Harryho snoubence

19.1.2018 11:56 | PRAHA (ČTK)
Malé Meghan se daří dobře a její matka Oni se o ní dobře stará, uvedla zoo.
Malé Meghan se daří dobře a její matka Oni se o ní dobře stará, uvedla zoo.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Mládě vzácného afrického sudokopytníka v londýnské zoologické zahradě pojmenovali po snoubence britského prince Harryho. Okapi narozené loni v prosinci se bude říkat Meghan, informovala s odvoláním na zoo agentura AP. Harry si americkou herečku Meghan Markleovou vezme 19. května na hradě Windsor.
 

Okapi jsou považovány za živoucí fosilii. Stavbou těla se podobají svým žirafím předkům, kteří obývali Afriku přibližně před deseti miliony let, jejich tělo ale zdobí pruhy podobné těm zebřím. Vyskytují se v dešťových pralesích na území Konžské demokratické republiky.

Malé Meghan se daří dobře a její matka Oni se o ní dobře stará, uvedla zoo. Narození mláděte a jeho pojmenování po snoubence britského prince je podle ošetřovatelky Gemmy Metcalfové "skvělou příležitostí", jak přitáhnout pozornost ke zvířecímu druhu, který je ohrožený. Odborníci odhadují, že ve volné přírodě žije asi 25.000 okapi.

Zasnoubení s Markleovou, která se v roce 2013 rozvedla se svým prvním manželem producentem Trevorem Engelsonem, oznámil princ Harry v loni v listopadu. Předcházel tomu osmnáctiměsíční vztah.

Vnuk královny Alžběty II. Harry je po svém otci Charlesovi, bratrovi Williamovi a jeho dětech Georgeovi a Charlotte pátým v pořadí následnictví trůnu. Očekávané narození dalšího potomka Williama a vévodkyně Kate letos na jaře ho ale odsune ještě o jednu příčku až na šestou pozici.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist