https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-bude-usilovat-o-chov-pandy-velke-uvedla-primatorka-krnacova
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha bude usilovat o chov pandy velké, uvedla primátorka Krnáčová

20.1.2016 14:39 | PRAHA (ČTK)
O možnosti získat pandu se vedení trojské zoologické zahrady zmínilo už na konci loňského roku
O možnosti získat pandu se vedení trojské zoologické zahrady zmínilo už na konci loňského roku
Licence | Volné dílo (public domain)
Praha bude usilovat o chov pandy velké, která je symbolem ochrany přírody. "Pandu chceme, protože máme čtvrtou nejlepší zoologickou zahradu na světě," řekla primátorka Adriana Krnáčová (ANO) na Žofínské fóru na téma řešení klíčových otázek rozvoje hlavního města.
 

O možnosti získat pandu se vedení trojské zoologické zahrady zmínilo už na konci loňského roku. Čína vzácné tvory půjčuje jako gesto vstřícnosti, Praha by se jejich získáním zařadila mezi jednu z mála zahrad, která se může pandou pochlubit. Kromě náročných diplomatických jednání by to znamenalo investici v řádu stovek milionů korun do nového pavilonu.

Primátorka k rozvoji města uvedla, že metropoli chybí vize. Své působení ve funkci shrnula tím, že se zasadila o zpřístupnění veřejného prostoru rozmístěním židlí do ulic; v příštích letech by v nevyužívaných radničních domech v centru metropole měl vzniknout kreativní klast či že podepsala memoranda s univerzitami

Krnáčová zároveň připomněla, že město špatně hospodaří s majetkem. Primátor ale podle ní nemůže se situací nic dělat, protože není volen přímo. O problematických tématech týkajících se hospodaření městských firem, kauzy opencard, tunelu Blanka a dalších dopravních staveb nebo potíží v oblasti IT zakázek, se nezmínila. Nedotkla se ani obtížné situace kolem rozpadlé koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice, která v Praze několik měsíců de facto nefunguje.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist