https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/soul-tento-mesic-rozhodne-zda-zakaze-prodej-nekterych-modelu-vw
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Soul tento měsíc rozhodne, zda zakáže prodej některých modelů VW

11.7.2016 13:56 | SOUL (ČTK)
Volkswagen loni v září přiznal, že po celém světě instaloval do zhruba 11 milionů naftových aut software umožňující při testování emisí skrývat vysoce nadlimitní hodnoty oxidů dusíku. Právní kroky vůči automobilce již kvůli tomu podniklo několik zemí, včetně USA a Německa
Volkswagen loni v září přiznal, že po celém světě instaloval do zhruba 11 milionů naftových aut software umožňující při testování emisí skrývat vysoce nadlimitní hodnoty oxidů dusíku. Právní kroky vůči automobilce již kvůli tomu podniklo několik zemí, včetně USA a Německa
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Jihokorejské ministerstvo životního prostředí se do konce tohoto měsíce rozhodne, zda zruší certifikaci 32 modelům vozů automobilky Volkswagen. Oznámení ministerstva přichází poté, co státní zástupce obvinil německou automobilku z falšování dokumentů o testech emisí a hlučnosti.
 

V případě, že se ministerstvo rozhodne zrušit certifikaci dotčených modelů Volkswagenu a jeho divizí Audi a Bentley, bude jejich prodej v zemi pozastaven. Jednání na ministerstvu se má konat 22. července a rozhodnutí by mělo být oznámeno po jeho skončení.

Jihokorejské divize Volkswagenu a Audi uvedly, že počkají až na rozhodnutí ministerstva. Poté budou zvažovat další kroky.

Prodej Volkswagenu v Jižní Koreji v první polovině letošního roku klesl meziročně o 33 procent na 12 463 vozů.

Volkswagen loni v září přiznal, že po celém světě instaloval do zhruba 11 milionů naftových aut software umožňující při testování emisí skrývat vysoce nadlimitní hodnoty oxidů dusíku. Právní kroky vůči automobilce již kvůli tomu podniklo několik zemí, včetně USA a Německa. Korejská prokuratura minulý měsíc v rámci širšího vyšetřování činnosti automobilky zatkla místního manažera Volkswagenu.

Ministerstvo životního prostředí na počátku letošního roku nařídilo pozastavit prodej modelu Qashqai automobilky Nissan Motor kvůli obvinění z manipulací se systémem kontroly emisí. Minulý měsíc jihokorejská divize Nissanu podala na ministerstvo žalobu, napsala agentura Reuters.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist