https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/strazci-parku-v-zimbabwe-zabili-dva-italy-meli-je-za-pytlaky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Strážci parku v Zimbabwe zabili dva Italy, měli je za pytláky

14.3.2016 13:44 | HARARE/ŘÍM (ČTK)
Neštěstí se stalo v neděli v parku Mana Pools na hranici se Zambií
Neštěstí se stalo v neděli v parku Mana Pools na hranici se Zambií
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Dva Italy, otce a syna, zastřelili omylem strážci přírodní rezervace v Zimbabwe, kteří je zřejmě považovali za pytláky. S odvoláním na italské ministerstvo zahraničí to uvedla agentura ANSA.
 

"Claudio Chiarelli, profesionální lovec, který do Zimbabwe přivedl řadu turistů, byl omylem zabit spolu se svým synem," uvedl předseda svazu Safari Operators Emmanuel Fundira. Informaci o smrti dvou italských občanů ve věku 50 a 19 let, kteří v této africké zemi dlouhodobě žili, potvrdilo také italské ministerstvo zahraničí.

Neštěstí se stalo v neděli v parku Mana Pools na hranici se Zambií. Chiarelli se svým synem Massimilianem právě doprovázeli na misi jednotku, která se zabývá bojem proti pytlákům.

"Podrobnosti incidentu už vyšetřuje zimbabwská policie," uvedl italský diplomat v Harare.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist