https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vysoke-tatry-vyhlasily-mimoradnou-situaci-kvuli-medvedum
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vysoké Tatry vyhlásily mimořádnou situaci kvůli medvědům

8.4.2016 16:22 | BRATISLAVA (ČTK)
V posledním období byl výskyt medvědů hlášen hned z několika tatranských osad.
V posledním období byl výskyt medvědů hlášen hned z několika tatranských osad.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Samospráva ve Vysokých Tatrách na Slovensku dnes vyhlásila mimořádnou situaci kvůli zvýšenému výskytu medvědů v tamních osadách, mezi které patří i centra cestovního ruchu Štrbské Pleso či Tatranská Lomnica. Město Vysoké Tatry obyvatelům i návštěvníkům kromě jiného doporučilo, aby se po setmění nepohybovali v blízkosti kontejnerů na odpadky a mimo obytné budovy.
 

"V minulosti jsme evidovali výskyt medvědů, ale dosud medvědi nechodili tak často do obydlí. Letos máme již pět podnětů, že se dobývali do obydlí a ve dvou případech napadli i psy v rodinných domech. Pohybují se i v oblasti základních a mateřských škol," řekl na tiskové konferenci primátor města Vysoké Tatry Ján Mokoš.

V posledním období byl výskyt medvědů hlášen hned z několika tatranských osad, podle Mokoše jsou šelmy v regionu přemnožené.

Ve Vysokých Tatrách, které jsou oblíbeným cílem českých turistů, se chýlí ke konci lyžařská sezóna. Letní turistická sezóna se v nejvyšším pohoří Slovenska rozbíhá v květnu.

Podle samosprávy budou do lokalit nejvíce ohrožovaných pohybem medvědů častěji nasazeny policejní hlídky.


reklama

 
Adrian Bobok
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist