https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vystaviste-flora-v-olomouci-ozdobi-nove-zahony-s-cibulovinami
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výstaviště Flora v Olomouci ozdobí nové záhony s cibulovinami

5.3.2018 11:35 | OLOMOUC (ČTK)
Zahradnický úsek Výstaviště Flora na jaře zároveň ozelení vybrané části Olomouce. Projekt je součástí letošních jubilejních oslav 100 let od vzniku samostatného československého státu. / Ilustrační foto
Zahradnický úsek Výstaviště Flora na jaře zároveň ozelení vybrané části Olomouce. Projekt je součástí letošních jubilejních oslav 100 let od vzniku samostatného československého státu. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | LoggaWiggler / Pixabay.com
Nové záhony s cibulovinami všeho druhu rozkvetou na jaře v parkovém areálu Výstaviště Flora nedaleko centra Olomouce. Vysázeny byly k příležitosti oslav 60 let od první zahradnické výstavy v Olomouci, které budou zahájeny na konci dubna jarní etapou Flory, řekla mluvčí Výstaviště Flora Michaela Nováková.
 

"Ozdobou parků jsou nové expoziční záhony cibulovin všeho druhu u pavilonů G a H. Autorem budoucí rozkvetlé záplavy květin a barev je Atelier zahradní a krajinářské architektury Zdeňka Sendlera. Odkvetlé cibuloviny budou v létě vystřídány kvetoucími letničkami," uvedla Nováková.

V Rudolfově aleji, která protíná hlavní olomoucký park, se návštěvníci mohou na jaře těšit na barevné trvalkové záhony, které mají ve Smetanových sadech dlouholetou sezonní tradici.

Zahradnický úsek Výstaviště Flora na jaře zároveň ozelení vybrané části Olomouce. Projekt je součástí letošních jubilejních oslav 100 let od vzniku samostatného československého státu.

"Připravují se například letničkové záhony z přímého výsevu, které se budou linout podél tramvajové trati na Brněnské ulici. Výsevem chceme docílit efektu připomínajícího rozkvetlou louku," uvedl Zdeněk Šup z Výstaviště Flora.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist