https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/z-krkonos-pri-akci-ciste-hory-zmizelo-10-tun-pohozenych-odpadku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Z Krkonoš při akci Čisté hory zmizelo 10 tun pohozených odpadků

25.4.2016 10:38 | VRCHLABÍ (ČTK)
Přibližně 10 tun odpadu se podařilo sesbírat třem stovkám dobrovolníků a pracovníků Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) při sobotní akci Čisté hory. Zaměřili se především na pohozené odpadky podél turistických cest a na černé skládky. ČTK o tom informoval dnes mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný.
 

Sběrači vyrazili různými směry z několika horských středisek, pytle plné odpadků z rozcestí sváželi pracovníci KRNAP. "Překvapením pro všechny sběrače bylo obrovské množství obalů od energetických gelů, papírových kapesníčků, plastových lahví či plechovek od různých nápojů. Kuriozitou byla plynová maska z roku 1937, kterou brigádníci našli na letité černé skládce na luční enklávě Velveta," uvedl Drahný.

Ředitel Správy KRNAP Jan Hřebačka uvedl, že akce se konala na území celých Krkonoš. "Oproti loňským třem tunám komunálního odpadu jsme letos nasbírali přibližně 10 tun. Ten nárůst je dán tím, že jsme se zaměřili na některé letité černé skládky," uvedl Hřebačka.

Správa KRNAP každoročně pořádá také sběr odpadků před letní sezonou, do kterého se zapojují školáci, a na podzim pomáhají s úklidem odpadků podél krkonošských turistických cest skauti.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist