Starbucks zkouší, zda se obejde bez papírových kelímků
Starbuck si od akce slibuje snížení spotřeby jednorázových kelímků. Kavárenský řetězec s pobočkami po celém světě spojil svůj program symbolicky se Dnem Země.
Beatriz Navarro, marketingová ředitelka Starbucks pro Španělsko a Portugalsko, zdůraznila, že celá akce už nějakou dobu běží, jen ji chtěli více zviditelnit spojením se Dnem Země.
Řetězec chce celosvětově snížit dopad na životní prostředí způsobený jejich jednorázovými pohárky. Cílem je, aby v roce 2015 byly všechny jejich nádoby opakovatelně použitelné nebo recyklovatelné. Na Iberském poloostrově Starbucks spustil pilotní projekt, v němž se dvacet vybraných poboček ve Španělsku a sedm v Portugalsku má pokusit o bezodpadový provoz.
Papírové pohárky proto Starbuck nahradil porcelánovými hrnečky, což umožnilo za šest měsíců ušetřit 24 000 kilogramů papíru. Také budou do poboček umístěny koše na tříděný odpad, a to jak pro zákazníky, tak pro zaměstnance. Třídit budou sklo, kartony, papír, plast a bioodpad. Společnost také připravuje projekt na využití kávové sedliny.
Podle zprávy Davida Sanze „Starbucks quiere eliminar las tazas de papel“zveřejněné na serveru Ecologiaverde.com dne 25. dubna 2011.
reklama
Dále čtěte |
Online diskuse
Starbucks jsou fakt super, - 22. 5. 2011 - Jan ŠimůnekKávenko,rozpustná káva je pro mě nepoživatelná (pokud ji řádně nepřesladím). Navíc mám představu o výrobě ... Zrnková káva mi některá chutná, některá nechutná, a to dost bez vztahu k ceně. EU blokuje dovoz kávy z Jižní a střední Ameriky, případně se jí dováží jen málo a do speciálních obchodů, přitom mezi nimi jsou odrůdy, které mi chutnají nejvíc. Naopak mi nechutnají kávy s čokoládovou příchutí (jako arabica), protože ta se strašně snadno "přepije", snadněji než třeba ta čokoláda. Nicméně proti gustu žádný dišputát, někomu jinému mohou chutnat zcela jiné druhy kávy než mě. Koncepce fair trade nemá s kvalitou a chutí kávy nic společného. |