Starbucks zkouší, zda se obejde bez papírových kelímků
Starbuck si od akce slibuje snížení spotřeby jednorázových kelímků. Kavárenský řetězec s pobočkami po celém světě spojil svůj program symbolicky se Dnem Země.
Beatriz Navarro, marketingová ředitelka Starbucks pro Španělsko a Portugalsko, zdůraznila, že celá akce už nějakou dobu běží, jen ji chtěli více zviditelnit spojením se Dnem Země.
Řetězec chce celosvětově snížit dopad na životní prostředí způsobený jejich jednorázovými pohárky. Cílem je, aby v roce 2015 byly všechny jejich nádoby opakovatelně použitelné nebo recyklovatelné. Na Iberském poloostrově Starbucks spustil pilotní projekt, v němž se dvacet vybraných poboček ve Španělsku a sedm v Portugalsku má pokusit o bezodpadový provoz.
Papírové pohárky proto Starbuck nahradil porcelánovými hrnečky, což umožnilo za šest měsíců ušetřit 24 000 kilogramů papíru. Také budou do poboček umístěny koše na tříděný odpad, a to jak pro zákazníky, tak pro zaměstnance. Třídit budou sklo, kartony, papír, plast a bioodpad. Společnost také připravuje projekt na využití kávové sedliny.
Podle zprávy Davida Sanze „Starbucks quiere eliminar las tazas de papel“zveřejněné na serveru Ecologiaverde.com dne 25. dubna 2011.
reklama
Dále čtěte |
Online diskuse
Tady je to vyslovený nesmysl - 23. 5. 2011 - Rostislav AdamOsobně opravdu ve Starbucks jsem nikdy nebyl. Té druhé odpovědi jsem si všiml později. Nicméně to, že Vám ta káva nechutná ještě neznamená, že je ta káva špatná, naopak, může být velmi velmi dobrá, ale Vy nejste na tu kvalitu zvyklý. Třeba čokoláda by správně měla být hořká, ale pravda 89% hořká čokoláda je opravdu síla a mne osobně nevyhovuje. Kvalitní, či zelený čaj by se vůbec neměl sladit. Osobně, mezi dobrým čajem a tím, na co jsem byl, a vy určitě taky, zvyklý ze školní jídelny, je opravdu drastický rozdíl a někomu ten kvalitní čaj(neslazený) nemusí chutnat.Mimochodem víte, že kvalitní káva(kvalitní arabica) se zpracovává jinak než ta méně kvalitní? |