V Hustopečích na Břeclavsku vytvořili netradiční mandlovou limonádu
Recept se zrodil v brněnské pobočce podniku, který propaguje spojení Hustopečí a mandlí. Hlavním produktem je i nadále Mandlovka, která vznikla z tradičních receptů na mandlovici, vyráběnou v řadě hustopečských rodin.
"Naše kolegyně Anička přišla s receptem, který kombinuje sladkost mandlového sirupu s citrony. Ve výsledku je chuť velice osvěžující. Vyráběli jsme ji jen na našich pobočkách, ale loni jsme ji zkusili stáčet do skleněných lahví. Nebylo to špatné, ale byla určená k rychlé spotřebě. Teď jsme na receptuře ještě zapracovali a našli nového partnera, u něhož stáčíme limonádu do plechovek," popsala Kopová.
Mandlový sirup si hustopečský podnik nechává vyrábět v Itálii. Jde o poměrně drahou přísadu, která se obvykle používá k přípravě alkoholických nápojů. "U nás tento sirup nikdo nevyrábí, všechny pocházejí z dovozu," vysvětlila Kopová.
Plechovky s limonádou rozšíří sortiment dárkových předmětů z mandlí, které připomínají slavné mandloňové sady nad městem. Oficiální premiéru si limonáda v plechovkách odbude při Slavnostech mandlí a vína o posledním březnovém víkendu.
reklama