https://ekolist.cz/cz/zelena-domacnost/zpravy-zd/v-zoo-praha-mohou-dnes-a-v-nedeli-lide-ochutnat-hmyzi-speciality
reklama
reklama
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Zoo Praha lidé tento víkend ochutnávají hmyzí speciality

19.7.2025 19:53 | PRAHA (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Návštěvníci pražské zoologické zahrady mohou dnes a v neděli ochutnat různé netradiční pokrmy z hmyzu. Součástí víkendu hmyzožravců jsou i komentovaná krmení hmyzožravých zvířat. Oblíbená akce má za cíl lidem představit hmyzožravá zvířata, ale také ukázat hmyz jako alternativní stravu. Ochutnávky hmyzích specialit jsou zahrnuty v ceně vstupného.
 
Lidé mohou dnes a v neděli mezi 10:00 a 16:00 u Vzdělávacího centra ochutnat cvrčky na česneku, sarančata v banánovém těstíčku, hmyzí špízy, moučné červy s jablky na karamelu nebo moučné červíky s kus kusem. Ochutnávky mají návštěvníci zahrnuté v ceně vstupenky do pražské zoo, hotové pokrmy z hmyzu pak mohou zájemci na místě zakoupit. Součástí akce jsou herní stanoviště pro děti.

Zájemci mohou také zhlédnout speciální komentovaná krmení hmyzožravých zvířat. Po oba dny je program krmení stejný, lidé mohou vidět například v 10:15 krmení talapoinů severních, v 10:30 krmení plazů v pouštní expozici Kattakum, krmení hrabáčů kapských rovněž v 10:30, ve 14:00 krmení mravenečníků velkých. V 15:30 mohou zájemci přijít do expozice Indonéská džungle na krmení luskounů krátkoocasých, kteří dostanou kaši, jejíž základ tvoří larvy včelích trubců.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Zbyněk Šeděnka

20.7.2025 07:12
Dneska mám na oběd přírodní řízek z krkovičky, bramborovou kaši a hlávkový salát. Jako dezert zřejmě jablka v županu. Je jasné že na gáblík do pražské zoo nepojedu.
Odpovědět
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist