Theo Schwinke "> Český vývojář open source softwaru uzavřel smlouvu se zpravodajskou agenturou v Sydney - Ekolist.cz

Sourcefabric z.ú.: Český vývojář open source softwaru uzavřel smlouvu se zpravodajskou agenturou v Sydney

13. listopadu 2014 | Sourcefabric z.ú.
Autor: Theo Schwinke, tel: +420 775 856 543

Světová zpravodajská agentura Australian Associated Press (AAP) uzavřela partnerství s open source softwarovou společností Sourcefabric. Společně chtějí vyvinout koncovou platformu Superdesk pro tvorbu zpráv, jejich produkci, distribuci a publikaci. Díky platformě Superdesk chce AAP zlepšit svůj redakční provoz a vyřešit zvyšující se tlak na náklady a požadavky neustálé inovace digitálních produktů a služeb. Pro AAP hraje v současném mediálním prostředí klíčovou roli flexibilita.

Od listopadu 2014 se budou na vývoji platformy Superdesk podílet týmy Sourcefabric z České republiky, Rumunska a Srbska. Zároveň budou vývojáři pracovat i v AAP Sydney. AAP a Sourcefabric mají v úmyslu spustit provoz aplikace Superdesk ve 3. čtvrtletí roku 2015.

Šéfredaktor AAP Tony Gillies řekl: “V průběhu posledních 10 let stávající redakční platforma ztratila svou flexibilitu. Nyní nastal vhodný okamžik na skutečnou inovaci v této oblasti. Věříme, že Sourcefabric nám pomůže dostat se na správnou cestu.”

Sava Tatić, ředitel Sourcefabric řekl: “Těším se na partnerství s agenturou AAP. Naše spolupráce je pro Sourcefabric skvělou příležitostí, jak předvést zpravodajským a mediálním organizacím sílu a flexibilitu open source softwaru. Firma Sourcefabric je připravena ujmout se role správce nového kódu pro open source žurnalismus.“

Plnou verzi tiskové zprávy naleznete zde: https://www.sourcefabric.org/attachment/156/TZ_AAP_Sourcefabric_CJ.pdf

O AAP
www.aap.com.au
Založena v roce 1935, AAP je národní zpravodajská agentura Austrálie, která zaměstnává víc než 600 lidí. Australským médiím a různým podnikatelským odvětvím poskytuje ucelený domácí a mezinárodní zpravodajský servis – 24 hodin denně, 365 dní v roce. Prakticky všechny australské noviny, celoplošná a digitální média využívají zpravodajský servis AAP. Kromě zpravodajské agentury zahrnují komerční aktivity AAP i Pagemasters, outsourcingovou službu tvorby obsahu; Media Research Group (MRG) zabývající se mediálními analýzami a Medianet, největšího australského distributora korporátních a vládních tiskových zpráv.

O SOURCEFABRIC
www.sourcefabric.org
Sourcefabric je lídrem ve vývoji a implementaci open source softwaru pro zpravodajské organizace. Mediální vydavatelé po celém světě se spoléhají na nástroje Sourcefabric pro tvorbu, správu a publikování obsahu online v tisku a ve vysílání. Sourcefabric je držitelem ceny Knight-Batten Award za Inovace v žurnalistice za rok 2011, Guardian Mega Award za Digitální Inovace za rok 2012 a African News Innovation Challenge Award za rok 2012. Sourcefabric sídlí v Praze a má pobočky v Berlíně a Torontu.
Theo Schwinke, tel: 420 775 856 543