Gender Studies, o.p.s.: Vyhlášení ocenění FIRMA ROKU: ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI 2024: Slaďování osobního a pracovního života

30. května 2024 | Gender Studies, o.p.s.

Ve čtvrtek 30. května 2024 vyhlásila Gender Studies, o.p.s., výsledky ocenění Firma roku: Rovné příležitosti 2024. Pro 16. ročník bylo ústředním tématem slaďování osobního a pracovního života. Do letošního ročníku se přihlásily firmy, organizace a instituce s celkovou zaměstnaneckou populací čítající 15 256 osob. Generálním partnerem byl T-Mobile a DPD - Direct Parcel Distribution CZ, s.r.o. Odborným partnerem letošního ročníku byl Svaz personalistů České republiky. Soutěž je určena pro zaměstnavatele, kteří uvádějí do praxe myšlenku rovných příležitostí a udávají tak trend v personalistice.

Mezi hodnotící průřezová kritéria dotazníku pro přihlášené zaměstnavatele patřila inovativnost, aktivní podpora diverzity na pracovišti a přenositelnost programů a iniciativ do jiných firem. Součástí procesu hodnocení bylo i dotazníkové šetření, které probíhalo mezi zaměstnaneckou populací firem, které se dostaly do druhého kola.

Výsledky soutěže o ocenění Firma roku: Rovné příležitosti 2024

Kdo se tedy umístil v letošním 16. ročníku soutěže?

Ocenění Firma roku: Rovné příležitosti za rok 2024, a tedy první místo, získal Vodafone Czech Republic, a.s.

Druhé místo: Institut biostatistiky a analýz, s.r.o.

Třetí místo: Tesco Stores ČR, a.s.

Jak si stojí ocenění zaměstnavatelé pokud jde o slaďování osobního a pracovního života? A co pro ně znamenala účast v soutěži o ocenění Firma roku: Rovné příležitosti 2024?

Velký dík za tuto cenu. Myslíme si interně, že děláme skvělé věci, a ještě je super, když se to ocení veřejností a touto cenou,” podělila se Jana Vychroňová, Vodafone Czech Republic, a.s.

Moc děkujeme, žijeme slaďování osobního a pracovního života, tak máme ocenění,” vyjádřila se Lenka Volfová z Institutu biostatistiky a analýz, s.r.o.

Velmi si ocenění vážím. Jsem za to strašně rád, že to, co děláme pro naše lidi, je vidět i z externího pohledu,” sdělil Petr Pokorný z Tesco Stores ČR, a.s. ********************************************************************************************************************************************************************************

Při příležitosti dnešního slavnostního předávání ocenění, které proběhlo v rámci tematické konference v pražském kině Přítomnost, byl také vyhlášen další, 17. ročník soutěže Firma roku: Rovné příležitosti, který nese téma Podpora otcovství ve firmách.

*********************************************************************************************************************************************************************************

Kontakty pro média:

Johana Jonáková

ředitelka Gender Studies, o.p.s.

e: johana.jonakova@genderstudies.cz

t: +420 774 913 350

Anna Kotková

PR manažerka

e: anna.kotkova@genderstudies.cz

t: +420 774 910 944

Webové stránky ocenění Firma roku: Rovné příležitosti: http://rovneprilezitosti.ecn.cz

Media kit s fotografiemi a doprovodným materiálem získáte na vyžádání u PR manažerky.