https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/akceleracni-program-impact-hubu-climate-challenge-se-prejmenuje-na-climaccelerator-a-miri-do-zahranici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Akcelerační program Impact Hubu Climate Challenge se přejmenuje na ClimAccelerator a míří do zahraničí

7.4.2021 11:56 | PRAHA (Ekolist.cz)
Máte zajímavý projekt, jen potřebujete pomoct s rozjezdem?
Máte zajímavý projekt, jen potřebujete pomoct s rozjezdem?
Foto | Petr Vagner / Impact Hub
Climate Challenge, akcelerační program sítě Impact Hub, se v letošním roce mění na mezinárodní program ClimAccelerator. Impact Hub uzavřel partnerství s organizací EIT Climate-KIC, která se dlouhodobě věnuje environmentálním řešením klimatické krize na mnoha úrovních. Srbsko, Chorvatsko, Slovinsko a Řecko, tyto partnerské země teď společně s Českem nabídnou pod názvem ClimAccelerator inovačním projektům akcelerační podporu a možnost zaujmout na zahraniční scéně. Pro vybrané startupy se otvírají možnosti získání investora nebo implementace na nový trh. Enviromentálně zaměřené projekty mohou zasílat své přihlášky do 27. dubna.
 

„Klimatická krize je pravděpodobně největší globální problém, kterému jsme jako lidstvo kdy čelili. A nám se teď nabízí obrovská příležitost, jak posunout inovace a konkurenceschopnost Česka z ne příliš lichotivých míst globálních žebříčků. Proto je pro mě osobně i pro Impact Hub ClimAccelerator zcela zásadní. Můžeme konkrétně přispět k řešení a rozvoji českého i mezinárodního inovačního ekosystému,” hodnotí novou spolupráci Petr Vítek, jeden ze zakladatelů sítě Impact Hub a nadačního fondu Tilia Impact Ventures.

O tom, že jsou v ČR environmentálně zaměřené projekty, které mají mezinárodní potenciál, přitom není pochyb. Stejně tak, jako se před mezinárodní porotu a dopadové investory pod záštitou Impact Hubu postavili v prosinci zakladatelé rozšiřujících se projektů Opravárna.cz a Rekola, excelují také například bývalí účastníci programu Climate Challenge Forsage, Ebuu a CYRKL. Ebuu se dostalo z mínusu do černých čísel a otevřelo první obchod, Forsage rozšířilo aktivity a kromě prodeje včelích senzorů řeší i osvětu a založení neziskovky. Digitální odpadové tržiště CYRKL získalo s přispěním programu Climate Challenge pětimilionovou investici a propojila už 1700 firem po celém světě. Ušetřila přes 53 tisíc tun CO2 a spolupracuje i s takovými firmami jako Škoda Auto, Strabag, Skanska, Lidl nebo IKEA.

„V průběhu ClimAccelerator na účastníky čekají workshopy, individuální práce s mentory, odborné konzultace i mastermind skupiny. K tomu teď ale lze přičíst i možnost rozvíjet se pod hlavičkou evropského leadera s unikátní komunitou. A finanční podpora v řádech tisíců EUR pro vybrané projekty v rané fázi se taky počítá. Enviromentálně zaměřené projekty mohou zasílat své přihlášky do 27. dubna,” říká Lenka Krákorová, programová manažerka ClimAcceleratoru.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist