https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/bursikuv-les-se-ve-volbach-spoji-s-top-09-sam-bursik-ale-kandidovat-nebude
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Bursíkův LES se ve volbách spojí s TOP 09, sám Bursík ale kandidovat nebude

14.7.2017 09:54 | PRAHA (Ekolist.cz)
Spojení konzervativní strany a liberální strany není podle Kalouska nijak překvapivé. Ochrana přírody je podle něho bytostně konzervativní téma.
Spojení konzervativní strany a liberální strany není podle Kalouska nijak překvapivé. Ochrana přírody je podle něho bytostně konzervativní téma.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Liberální ekologická strana se spojí s TOP 09. Včera to na společné tiskové konferenci oznámil šéf LES Martin Bursík a Miroslav Kalousek za TOP 09. Spojení konzervativní strany a liberální strany není podle Kalouska nijak překvapivé. Ochrana přírody je podle něho bytostně konzervativní téma.
 

„Doufám, že voliči si také uvědomí, že pro přežití našich dětí a vnoučat je čistá voda, zachování našich lesů a ochrana půdy před jejím dalším drancováním stěžejní úkol naší generace,“ apeloval na tiskové konferenci čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

„Rozhodli jsme se netříštit demokratické síly a podpořit TOP 09, která je nám svým programem nejbližší. Shodujeme se na zachování prozápadní orientace České republiky, posílení role v EU a NATO, podpoře lidských práv, antikomunismu a odporu proti oligarchizaci politiky,“ uvedl šéf LES Martin Bursík. Podle něho rozdíly mezi liberálním LES a konzervativní TOP 09 jsou, "ale v tom zásadním se shodneme,“ říká Bursík.

Hlavní tváří LES v podzimních volbách bude filmařka Olga Sommerová, která bude kandidovat v Praze na šestém místě. Za LES bude kandidovat i bývalá ministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková, v Ústeckém kraji se na kandidátce nachází až na dvanáctém místě. Bursík kandidovat nebude, chce se věnovat ochraně klimatu. Součástí dohody obou stran je záměr zpracovat memorandum o ochraně přírody, na čemž se Bursík bude podílet.

Strana LES vznikla v roce 2013 odtržením části lidí ze Strany zelených. Více o vzniku LES v rozhovoru s Martinem Bursíkem Jsme pravdoláskaři s ekologickým akcentem.

Spojení mezi TOP 09 a LES není nové, Martin Bursík za TOP 09 v roce 2014 neúspěšně kandidoval na Praze 1 do senátu. Těsně po vzniku LES koketoval se zapojením do tehdejších předčasných voleb s KDU-ČSL.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

VH

Vladimír Hošek

18.7.2017 11:42
Čert se spojil s ďáblem a budou nám slibovat lepší zítřky a záchranu světa.
Ve skutečnosti jde o dotovaný byznys se "strejčky" v pozadí.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist