https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/dalsi-cast-cyklostezky-z-pardubic-do-hradce-se-nejspis-zacne-stavet-letos
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Další část cyklostezky z Pardubic do Hradce se nejspíš začne stavět letos

10.4.2023 00:39 | PARDUBICE (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Další část cyklostezky, která spojí Pardubice a Hradec Králové, se nejspíš začne stavět v letošním roce. Chybí spojení mezi Dřítečí a Kunětickou horou. ČTK to řekl náměstek pardubického primátora René Živný (Společně pro Pardubice). Spojnice mezi krajskými městy se připravuje deset let a stále není hotová, cyklisté na ni čekají, dodal.
 

"Trasa z Pardubic je hotová po Kunětickou horu, kde je však přerušena a kde chybí propojení s Němčicemi a následně s Dřítečí. Už zbývá opravdu malý kousek, aby mohli cyklisté využívat trasu v celé délce," řekl Živný.

Hotová je také etapa z Hradce do Vysoké nad Labem. Odtud jednou povede stezka do Opatovic nad Labem. Délka celé trasy bude necelých 23 kilometrů. Cyklostezku připravuje svazek obcí Hradubická labská, spojnice mezi krajskými městy se nazývá Stezka mechu a perníku.

Svazek získává na výstavbu evropské dotace, vlastní zdroje nemá, proto potřebuje pomoc svých členů. Zastupitelstva Pardubického kraje a Pardubic mu poskytnou peníze, 11 milionů korun, aby svazek mohl výstavbu dvou úseků zahájit. Až bude mít dotace, samosprávám je vrátí.

"Peníze města budou uvolněny při kladném rozhodnutí o dotaci z ministerstva a poskytnuté finanční prostředky budou do městského rozpočtu navráceny poté, jakmile svazek obdrží dotační prostředky ze státního rozpočtu a programu IROP," řekl náměstek primátora Jakub Rychtecký (Žijeme Pardubice/ČSSD).


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

ss

smějící se bestie

10.4.2023 06:55
To ještě není ?
Po těch všech všelijakých dotacích z EU !
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist