https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/do-benatskych-kanalu-se-vraci-ryby-a-labute-jinam-pluji-delfini
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Do benátských kanálů se vrací ryby a labutě, jinam plují delfíni (oprava) Video

19.3.2020 00:25 | BENÁTKY (ČTK)
V důsledku dramatického poklesu lodní dopravy se pročistila voda. Do benátských kanálů se tak nyní vracejí ryby a labutě a k některým italským břehům po dlouhé době připluli delfíni.
V důsledku dramatického poklesu lodní dopravy se pročistila voda. Do benátských kanálů se tak nyní vracejí ryby a labutě a k některým italským břehům po dlouhé době připluli delfíni.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Omlouváme se čtenářům, tato zpráva se nezakládá na pravdivých informacích.
 
Rostoucí počet případů nákazy novým koronavirem a trvající zvyšování počtů obětí nemoci COVID-19 zastavily celou Itálii. Lidé jsou v izolaci, aby zabránili dalšímu šíření viru, chránili své blízké a mnozí každou minutou přichází o zisk. Napětí a panika jsou znatelné. Přesto má však tíživá situace své klady. Benátky, které po celý rok lákají davy turistů, se vyprázdnily, a v důsledku dramatického poklesu lodní dopravy se pročistila voda. Do ikonických benátských kanálů se tak nyní vracejí ryby a labutě a k některým italským břehům po dlouhé době připluli delfíni.

Benátské uličky zejí prázdnotou a zmizeli také turisté plující v gondolách. Brzy si místní začali všímat obrovského rozdílu v čistotě vody, uvedla televize CNN. Výrazně se také zlepšila kvalita vzduchu.

"Voda se nyní zdá být průzračnější, jelikož je na kanálech menší provoz, a sedimenty tak zůstávají na dně. Lodní doprava většinou sediment vynáší na hladinu," uvedl mluvčí benátského starosty.

"Kanci uprostřed mého rodného města, delfíni v přístavu Cagliari, kachny ve fontánách v Římě, benátské kanály mají nyní čistou vodu plnou ryb. Znečištění ovzduší kleslo. Příroda si během karantény v Itálii bere zpět, co jí patří," uvedl na twitteru jeden uživatel.

Ze satelitních snímků je také patrné, že znečištění nad Itálií v za koronavirové karantény kleslo. Podle Evropské kosmické agentury (ESA) se nad Itálií výrazně snížily emise. V záplavě smutných zpráv o koronavirové pandemii, přináší hojení přírody určitou útěchu. Zároveň však fotografie dokládají, jak zničující dopad na životní prostředí mají lidé.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

RV

Richard Vacek

19.3.2020 06:00
Je dobře, že se tam labutě objevují. Aspoň budou mít ti, co přežijí, něco k snědku.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist