https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lide-mohou-na-internetu-sledovat-deni-v-capim-hnizde-v-holesove?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Lidé mohou na internetu sledovat dění v čapím hnízdě v Holešově

27.3.2022 17:18 | HOLEŠOV (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Sledovat dění v čapím hnízdě na pivovarském komíně v Holešově na Kroměřížsku mohou lidé díky kameře, kterou radnice nechala instalovat na vedlejší komín. S umístěním kamery pomohli hasiči. Záběry na hnízdo, ve kterém se už usídlil čapí pár, jsou v přímém přenosu k vidění na Youtube. ČTK to dnes sdělila mluvčí radnice Hana Helsnerová.
reklama

 

"Na mnoha místech České republiky existuje možnost nahlížet čápům přímo 'do obýváku'. Jelikož jsme ale nechtěli narušovat pohodlí a soukromí čapí rodinky, rozhodli jsme se kameru instalovat na vedlejší komín," uvedla Helsnerová.

Kvůli instalaci kamery na vedlejší komín je kvalita přenosu obrazu o něco nižší. "Komín je vzdálen 50 metrů od hnízda a zároveň je v nižší úrovni, proto obraz nemůže být ideální. I přesto je více než dostačující a věříme, že jsou lidé rádi, že mají možnost při volných chvilkách tyto nádherné posly jara pozorovat," podotkla mluvčí.

Do Česka přilétají čápi v březnu, vybrat si mohou téměř z 1500 hnízd. První zpravidla přilétá samec, vlastní hnízdění začíná v dubnu. Na vejcích čápi sedí v průměru 33 dní. Další dva měsíce krmí mláďata.


reklama

BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama
reklama

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů

TOPlist TOPlist