https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/policie-v-uherskem-hradisti-vysetruje-podvod-pri-prodeji-hnojiv
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Policie v Uherském Hradišti vyšetřuje podvod při prodeji hnojiv

7.3.2021 13:03 | U. HRADIŠTĚ (ČTK)
riminalisté v Uherském Hradišti vyšetřují podvod při prodeji hnojiv se škodou přesahující 2,2 milionu korun. Ilustrační snímek.
riminalisté v Uherském Hradišti vyšetřují podvod při prodeji hnojiv se škodou přesahující 2,2 milionu korun. Ilustrační snímek.
Kriminalisté v Uherském Hradišti vyšetřují podvod při prodeji hnojiv se škodou přesahující 2,2 milionu korun. V souvislosti s ním stíhají šestatřicetiletou ženu ze Zlínska. V případě prokázání viny a odsouzení jí hrozí až osmileté vězení. ČTK to dnes v tiskové zprávě sdělila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.
 

Žena, která zastupovala farmářský podnik na Uherskohradišťsku, podle policie v polovině roku 2018 objednala a následně podepsala kupní smlouvy se společností prodávající hnojiva na nákup hnojiv o hmotnosti bezmála 300 tun v hodnotě přesahující 2,2 milionu korun. "Hnojiva jí následně byla společností do firmy dodána, a to společně s fakturami, které měly být uhrazeny do poloviny roku 2019. Do současné doby však faktury uhrazeny nebyly," uvedla mluvčí.

Podle zjištění policistů žena objednané hnojivo navíc předala jiným dvěma zemědělským společnostem jako kompenzaci nesplacených závazků. "Obviněná si tak už v době uzavírání smluv o koupi musela být vědoma, že nebude mít finanční prostředky na to, aby faktury uhradila," doplnila Kyšnerová. Kriminalisté v předešlých dnech ženu obvinili z podvodu, za který jí hrozí osmiletý nepodmíněný trest.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

pp

pavel peregrin

7.3.2021 14:40
Dost dobře nechápu, proč je tento článek zveřejněn v Ekolistu.
Odpovědět
MU

Michal Ukropec

8.3.2021 15:59 Reaguje na pavel peregrin
Asi byla poškozena společnost spozorující ekologické organizace.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

7.3.2021 14:50
A nemělo by tohle být spíše v nějakém bulváru?
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist