https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rusko-nevidi-duvod-ke-snizeni-produkce-ropnych-produktu-kvuli-embargu-eu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rusko nevidí důvod ke snížení produkce ropných produktů kvůli embargu EU

7.2.2023 10:25 | MOSKVA (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Rusko nevidí důvod proč reagovat výrazným snížením produkce svých rafinerií na embargo Evropské unie na ruské pohonné hmoty, které vstoupilo v platnost 5. února. Řekl to podle agentury Interfax ruský ministr energetiky Nikolaj Šulginov.
 

"Jakmile bude embargo uvaleno, zvážíme, k čemu to povede. Zatím nemáme důvod se domnívat, že bude drasticky omezena rafinace nebo produkce ropných produktů," řekl minulý týden novinářům Šulginov.

Rusko také podle Šulginova kvůli embargu neuvažuje o změně harmonogramu údržbových prací v rafineriích.

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov prohlásil, že embargo EU na ruské rafinované produkty dále naruší nerovnováhu na světových energetických trzích. Ruská vláda však podle něj přijme opatření, která mají zajistit ochranu země před jakýmikoliv riziky, které vzniknou. Podrobnosti však neuvedl.

V rámci protiruských sankcí zaváděných kvůli ruské invazi na Ukrajinu začal počátkem prosince platit zákaz dovozu ruské ropy do Evropské unie a zemí G7; dovoz ropovodem Družba, který se týká Česka, Slovenska a Maďarska, má z embarga výjimku. Od 5. února vstupilo v platnost embargo na dovoz ropných produktů. Navíc ve stejný den začíná platit zákaz námořní přepravy ruské ropy a ropných produktů, pokud jsou prodávány za ceny vyšší, než je stanovený strop. Pro ropu byl zatím stanoven strop na 60 dolarů (1300 Kč) za barel, pro ropné produkty ještě stanoven nebyl.

Rusko na strop reagovalo zákazem dodávek ropy a ropných produktů do zemí uplatňujících cenový strop.

Šulginov současně oznámil, že cena dodávek ruského plynu do Běloruska v roce 2023 zůstane na stejné úrovni jako loni, tedy 128,5 dolaru (2800 Kč) za tisíc metrů krychlových. Platby se realizují v ruských rublech.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (55)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

7.2.2023 14:01
To až přečte Hanzl s Eliášem , tak je mrskne.
Nějak to EU embargo Putina na kolena nesrazilo. Laik se diví, odborník žasne.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.2.2023 14:47 Reaguje na Miroslav Vinkler
A normální člověk s mozkem v hlavě místo koblihy se vůbec nediví, bo ví, která bije. Rusi vždy a zásadně lžou. Propad příjmů z ropy jim jen za leden dělá -36%, s plynem jsou v dupě totálně. Omezování těžby jelo už loni, navíc embargo jim blokuje opravy stávajícího zařízení, takže budou omezovat těžbu stále víc. Navíc 35 - 40 baků pro Čínu a Indii je dumping - tj. pod výrobní cenou a to jde jen chvíli.
Tak obrovský kolos se nezřítí za rok, ale nemít na financování války na Ukrajině je snad možné už na jaře. Doufejme.
Já vím, že vy byste byl nejradši, kdyby Rusi zmasakrovali Ukrajinu totálně a pak se vrhli na nás, bo váš svět naopak produkuje někdy vyložené zvrácenosti.
Odpovědět
DV

Daniel Višňovský

7.2.2023 20:22 Reaguje na Pavel Hanzl
Auta jezdí na benzín, traktory na naftu, a někteří zdejší dezoláti na ejakulát ruských oficírů. Co s tím?
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

8.2.2023 16:24 Reaguje na Daniel Višňovský
S tím nikdo nic neudělá, kobliha se za mozkovou tkáň vyměnit nedá. I když naopak ANO.
Jediné řešení je jim nějak vysvětlit, že volby jsou jen podvod na lidi, aby tam vůbec nelezli.
Odpovědět
ZK

Zan K.

9.2.2023 16:47 Reaguje na Pavel Hanzl
Z těch koblih je vám asi moc šoufl.Inu kdo se jimi přejídá....
Odpovědět
PE

Petr Eliáš

7.2.2023 15:20 Reaguje na Miroslav Vinkler
Hele v pohodě. Každý není v těch ruských a alternativních .... až po uši a nemá z každého ruského uprdnutí erekci jako ty. :-)
Odpovědět
JH

JH

7.2.2023 15:29 Reaguje na Miroslav Vinkler
Laik se diví, že prohlášením Kremlu ještě někdo věří. Jejich smyslem je propaganda, ne informace. Peskov určitě bude tvrdit, že produkce ropných produktů je stabilní i kdyby jim ropa úplně došla.
Odpovědět
ZK

Zan K.

7.2.2023 16:43 Reaguje na Miroslav Vinkler
Opět jako vždy. Proruští trolové, protiruští švábové. Ergo dnešní moderní nálepkáři a proroci jako vždy. Jak dětičky na písečku. Tak si zapište svý komentáře a hezky počkejte rok, dva a pak si to porovnejta. U někerých starších to možná můžete udělat už dnes, pokud je najdete.
Odpovědět
os

orb slavík

7.2.2023 16:48 Reaguje na Zan K.
Vaše moudra a psí výkal v průjezdu stejná hodnota.
Odpovědět
ZK

Zan K.

9.2.2023 16:48 Reaguje na orb slavík
Žeby púotrefená hus???
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

8.2.2023 08:55 Reaguje na Miroslav Vinkler
„Zničení energetických dodavatelských řetězců slibuje Evropě apokalypsu; už zbývá jen rozbití stávajícího systému, zhroucení trhu a přesunutí veškeré hlavní výroby především do USA, příležitostně do Číny a v malém do zbytku světa. Co však dělat v letošní zimě, to už Evropané nevědí, zásoby plynu nejsou určeny pro abnormálně chladné počasí,“ psal v polovině prosince web Life.ru.

Pořád máte pocit, že za tu energetickou krizi může grýndýl a von Layenová? Já vím, máte.
Odpovědět
DV

Daniel Višňovský

9.2.2023 18:50 Reaguje na Pavel Hanzl
Sám píšete, že za energetickou krizi Grýndýl může. Protože pokud může za závislost na ruském plynu, pak může i za grýndýl. Píšete to sám dokola, a hádáte se sám se sebou.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

10.2.2023 13:37 Reaguje na Daniel Višňovský
Omyl. Závislost na plynu u nás budoval Putin systematicky už od začátku století, abychop se podělali, když nám to zarazí. S žádným grýndýlem to nic společného nemá.
Zkuste logiku: Kdyby nebyl žádný grýndýl a spotřebovávali bychom stejně plynu jak před ním (tj. stejně), nastalo by co, kdyby to Putin zarazil? Krize možná ještě horší, bo by nebyla el. z OZE.
Kdyby byl grýndýl a my nebrali plyn z Ruska, stalo by se co? Nic.
Takže je jasně vidět, že problém je Putin a ne grýndýl.
Odpovědět
EN

Emil Novák

10.2.2023 13:47 Reaguje na Pavel Hanzl
Hanzle, ten váš "grýndýl", pokud tak budeme říkat evropské energetické politice, není jen o budování OZE ale HLAVNĚ o odstavování uhelných a jaderných zdrojů, které teď logicky chybí, a proto je závislost na plynu, coby téměř jedinému zbývajícímu disponibilnímu zdroji, tak velká.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

10.2.2023 16:18 Reaguje na Emil Novák
Emil Novák9.7.2022 20:30 Reaguje na Pavel Hanzl
Omyl ano ale opět váš. Jak je vidět na příkladu Německa, k žádnému nahrazování "stabilních i špičkových" zdrojů pomocí OZE nedochází. Instalovaný výkon stabilních zdrojů v Německu na konci roku 2003 - 101,97 GW, na konci roku 2021 - 100,81 GW. Je tedy evidentní, že instalovaných stabilních zdrojů má Německo pořád stejně a jen k nim vybudovalo paralelně druhou energetiku do dobrého počasí.
Odpovědět
EN

Emil Novák

14.2.2023 20:56 Reaguje na Pavel Hanzl
A co tím chtěl básník říci? Že Evropa = Německo?
Odpovědět
RV

Richard Vacek

7.2.2023 14:27
Největší katastrofa by nastala, kdyby Rusko export surovin zarazilo. To by mnozí při placení u benzinky padli do mdlob.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.2.2023 14:33 Reaguje na Richard Vacek
Neboj, padl by jen Putin. My máme benzín z Rakous, Němec i Polska i Slovenska. Něma problema.
Odpovědět
RV

Richard Vacek

7.2.2023 16:36 Reaguje na Pavel Hanzl
Snad my máme dluhy, zatímco Rusko suroviny a Čína výrobky. A protože jsme až na úplněm konci a Rusko na jeho začátku, tak nám by bylo ouzko nejdříve.
A kdo si myslí, že Rusko se topí v dluzích, tak se může podívat, jak jsou vlády ve světě zadlužené:
https://tradingeconomics.com/country-list/government-debt-to-gdp
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.2.2023 17:12 Reaguje na Richard Vacek
Proč se proboha nepodíváte, co všechno Česko vyváží (86% jde do zemí EU) a za kolik? Proč všichni vohnouti bečí, že jsme v dupě, bo nic neumíme, nic neděláme, jen bečíme bé bé bé?
Odpovědět
RV

Richard Vacek

8.2.2023 08:59 Reaguje na Pavel Hanzl
Odkaz na zadlužení jsem dal proto, abyste si uvědomil, že nejde o to, kolik vyvezeme, ale i o to, kolik dovezeme. A pokud si připlácíme za to, že suroviny "nejsou" z Ruska, tak dluh roste do nebe, jak je vidět u řady zemí.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

9.2.2023 08:58 Reaguje na Richard Vacek
Z Ruska už nic nebude, na to si musíme zvyknout. Takže budeme mít suroviny dražší, jako celý normální svět. Nevidím to jako žádnou tragédii, naopak budou naše firmy nuceny modernizovat výrobu a lidé šetřit.
Odpovědět
DV

Daniel Višňovský

9.2.2023 18:52 Reaguje na Richard Vacek
Hloupý Vacku, kromě pár kubíků plynu v SSHR stát žádný plyn nenakupuje, a ostatní fosilní zdrojhe rovněž ne. Stát tyto akorát brutálně daní. Tedy fosilní zdroje jsou odpovědné za příjem rozpočtu, nikoli výdaj. Za zadlužení mohou přeplacení důchodci a státní zaměstnaci.
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

7.2.2023 20:10 Reaguje na Pavel Hanzl
A ten benzín tam vzniká z čeho ? Asi ze vzduchu.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

8.2.2023 08:58 Reaguje na Miroslav Vinkler
Vozí se tankery z celého světa.
My máme už dlouhodobě polovinu ropy z IKL (který nechal postavit zlý Klaus hned začátkem 90.), který je napojen na TAL z Terstu.
Rourami (Družbou) jde do Evropy jen pár procent, proto máme vyjímku.
Odpovědět
Katka Pazderů

Katka Pazderů

7.2.2023 19:13
Já tedy nevím, co se tu v diskusi řeší. V roce 2035 začne v celé EU platit zákaz aut se spalovacími motory a bude. Smiřte se s tím, že opravdu tu ropu ani plyn už pálit nemůžeme, nemá-li dojít k ještě větším problémům s růstem teplot, migrací osob z oblastí zasažených změnami. Ano. lidstvo doposud mnohé problémy světa vyřešilo, ale zatím nemáme například jednotná lidská práva pro všechny, když tedy zůstanu třeba jen u tohoto.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

7.2.2023 19:45 Reaguje na Katka Pazderů
Nic nebude. Technický vývoj se urychlovat nedá, pokud se podaří protlačit nesmyslné Euro 7, nastane skutečně vážný problém se stabilitou EU. A hlavně, ten hlavní problém neleží na Evropě, ale na daleko větších prasácích v čele s Čínou. Nějaká uhlíková neutralita do roku 2050 je zcela ilzorní chiméra (a ne, že se o to nemáme pokusit), zatím koncentrace CO2 neklesají, ale stále se urychlují jejich emise.
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

7.2.2023 20:16 Reaguje na Pavel Hanzl
Konečně z vás vypadlo něco rozumného. EU vaším slangem je
" v dupě".
Postačí si přečíst paskvil Lisabonská strategie (2010-2020) , která tvrdila, že EU se stane motorem pokročilých technologií, inovací a urychlení vědecko-technického rozvoje a bude ve světě number one.
To už Leninovy "Dubnové teze" měly podstatně lepší kvalitativní úroveň.
Bohužel Brusel dostal EU na úroveň RVHP , teď ještě ty fronty na hajzlpapír a bude vymalováno.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

8.2.2023 07:56 Reaguje na Miroslav Vinkler
Váš svět naopak ze zabývá pouze prvoplánovými a povrchními jevy bez toho, že by zkoumal jejich příčinu. Potom se dostáváte do myšlenkových pochodů, které tvoří váš svět naopak. František jezdí oktávkou, náš uliční komunista jezdí taky oktávkou. Z toho je jasně vidět, že František je komunista.
Odpovědět

Viktor Šedivý

8.2.2023 11:18 Reaguje na Pavel Hanzl
Ano, příčiny.
Co je příčinou toho, že evropské státy zaostávají v jakémkoli ukazateli, na který si vzpomenete?

Leccos se svede na Putina, ale že světové patenty nepocházejí z EU, že vysoce oceňované firmy nejsou z EU, ... to má s Ruskem společného málo.
Snad akorát tolik, že Moskva vždycky podporovala destruktivní aktivisty, ať už byli míroví, protijaderní, zelení.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

8.2.2023 16:46 Reaguje na Viktor Šedivý
V prvním kole je potřeba definovat, co si představujete pod pojmem "zaostávání". Předpokládám, že to velmocenské "není první", na co byla Evropa zvyklá několik set let.
Je ovšem nutné, aby byla Evropa v každém paramtru vždycky první? Proč?
Evropa je nejvíce rozvinutý kontinent, který má nejvyšší životní úroveň obyčejných lidí, nejvíc práv a svobody, nejlepší sociální zabezpečení, včetně zdravotnictví i důchodů atd.
Je to fakt málo?
Že ji ostatní dohánějí, je normální a že mají všemožné parametry lepší, je normální taky.
Rozhodně to neznamená, že se blíží do nějakého krachu, což nám nakecávají pořád ruští demagogové.
Odpovědět
DV

Daniel Višňovský

9.2.2023 18:56 Reaguje na Pavel Hanzl
Hanzle Evropa je především světadíl, kde životní úroveň těch, kteří tu káru technologického rozvoje tlačí kupředu, je nejhorší na celém světě. Proto z Evropy kvalifikovaní lidé houfně prchají. Zkuste porovnat, jaká je životní úroveň odborníka na zpracování ropy v Litvínově, a třeba někde v Číně, Brazílii, Nigérii nebo Angole.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

10.2.2023 13:41 Reaguje na Daniel Višňovský
Evropa trpí sociálním postupy, proto se mají všichni dobře, jenže supr odborníci se mají venku lépe. Ale je jich jen pár, i když důlažitých. Tím, že my máme ropy asi nula, tak žádné takové jedince ani nepotřebujeme.
Odpovědět
DV

Daniel Višňovský

12.2.2023 19:11 Reaguje na Pavel Hanzl
Hanzle, to nemusí být supr odborní, to je normální průměrný inženýr. Ale dobře, když Vás irituje ropný inženýr, tak zkuste třeba konstruktéra automatizace, a porovnejte ČR, Německo, USA, Koreu, Taiwan, Čínu a Brazílii.
Odpovědět
DV

Daniel Višňovský

9.2.2023 19:09 Reaguje na Pavel Hanzl
Hanzle, pokud jste alespoň přiměřeně příčetný, tak Vám úpadek EU prostě nemohl uniknout. To, jak na tom Evropa je, není dáno současnou úrovní ekonomiky, ale tím, že byla mimořádně úspěšná v minulosti. Příkladem může být třeba Švédsko, které bylo po válce 4. nejbohatší zemí na světě, dnes je rádo, když nevypadává z první dvacítky. A ano, Švédsko je výmluvným příkladem toho, jak se projídá budoucnost. Tuhle se prodá Volvo a projí, tam zkrachuje SAAB, kdo něco umí, odtamtud prchá, a tlqačí se tam lůza, která akorát vysává tamní sociální systém. Opravdu si myslíte, že ta země může ekonomicky utáhnout to, když Bjornové (třeba Borg nebo Ulvaeus) Olafové odcházejí dělat inženýry do USA, a tlačí se tam místo nich Muhamedové a Mustafové? Kam zmizely němečtí výrobci elektroniky Grundig, Telefunken, Blaupunkt či Nordmende? Kam zmizela v devadesátkách jednička na světovém trhu grafických karet pro CAD aplikace SPEA? A xxxxx dalších.
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

10.2.2023 16:27 Reaguje na Daniel Višňovský
Švéďáci se dobře nabalíkovali za války, kdy kšeftovali se Spojenci i s Hitlerem. A pak si zařídili nejpohodlnější sociální stát na světě (říkalo se tomu "švédský model") a všichni socani světa k tomu vzhlíželi jako k pánbíčkovi, samozřejmě ti naši po plyšákovi taky. Jenže to nejprogresivnějí zdanění to celé zabilo a teď na tom fakt nejsou super dobře.
Odpovědět
DV

Daniel Višňovský

12.2.2023 13:24 Reaguje na Pavel Hanzl
Jste v zajetí bludů, které hlásali bolševici, a posléze hlavní šéf po sýpce metených a po truhlách škrábaných. VY si jako opravdu myslíte, že se vývozem trošky kamení napakovalo Švédsko tak, že ekonomicky prudce rostlo ještě v 70. letech? Není to náhopdou tím, že Švédsko, které mělo tak 8 mil obyvatel je kolébkou řady globálních úspěšných firem kalibru Saab, Scania, Volvo Husquarna Sandvik, Elektrolux, Ikea, Skanska, Ericskon a řady dalších? Tahle koncentrace samozřejmě vyvolala veliké požadavky na kvalifikovanou pracovní sílu, a to samo o osobě vytvořilo ten skandinávský sociální stát, který fungoval až do 70. let. Pak Švédi začali nahrazovat sociální stát socialismem.
Odpovědět
DV

Daniel Višňovský

7.2.2023 20:17 Reaguje na Katka Pazderů
Paní Pazderů, já chápu, že na ČZU je možné, aby pedagogický pracovník byl zemědělský negramot, ale představte si, že traktor je pětisetpoazderová mašina, a že když nedostane napít, tak farmář zapřáhne 500 hnojáckých soušáků pančeláků, kteří jsou prokazatelně k ničemu, a bude je důkladně třískat bičem, aby pořádně táhnuli. I ta Vaše hnoijácká universita je produktem fosilních zdrojů, protože výnos z fosilních zdrojů naplňuje rozpočet.
Odpovědět

Viktor Šedivý

8.2.2023 11:21 Reaguje na Daniel Višňovský
Proč by měl být pracovník ČZU v jakémkoli smyslu gramotný?

Co rozhoduje jsou ESG kritéria, to nevíte?

:-(
Odpovědět
DV

Daniel Višňovský

7.2.2023 20:21 Reaguje na Katka Pazderů
Víte jak se pozná oblast, která je vážně zasažená klimatickou změnou? Lidé se tam přestávají množit. Znáte takovou?
Odpovědět
EN

Emil Novák

8.2.2023 09:23 Reaguje na Katka Pazderů
Žádný zákaz aut se spalovacími motory v roce 2035 v EU platit nezačne, nešiřte bludy. EU chystá pouze zákaz prodeje nových aut, což je naprosto zásadní rozdíl. Při průměrném stáří aut 16 let mohou úplně bez problémů jezdit do roku 2050.
Smiřte se s tím, že svět bude pálit ropu a plyn i dlouho po roce 2035, protože ani jinou možnost nemá, závislosti na fosilních palivech se za tak krátkou dobu zbavit nedá ani omylem. Úspěchem pro začátek bude přestat jejich spotřebu zvyšovat, ani to se zatím stále nedaří.
Odpovědět
JO

Jarka O.

8.2.2023 10:21 Reaguje na Emil Novák
Dobrá, ale zpřísnění emisních norem nebude platit i pro stará auta? A některá evropská města plánují nebo mají zákazy pro vjezd naftáků do center, i když s mnoha výjimkami.
Odpovědět
EN

Emil Novák

8.2.2023 10:32 Reaguje na Jarka O.
Normy platí takové, s jakými bylo auto homologováno. Nikdo se nechystá je měnit zpětně. Některá města zákazy mají, jiná je plánují, a jiná je zase ruší. To ale nic nemění na tom, že žádný plošný zákaz nikdo nechystá.
Odpovědět

Viktor Šedivý

8.2.2023 11:27 Reaguje na Emil Novák
Krutý omyl.
Pokud nedojde ke změně zpětně (a co jiného ten zákaz dieselů je?), dojde např. k takovému zdanění, které bude znamenat faktickou nemožnost starší vozidla používat.

Anebo budou automobilky uplaceny, aby přestaly produkovat některé speciální díly ... druhovýroba může snadno zajistit náhradní blatníky, ale hůř třeba řídící jednotky.
Odpovědět
EN

Emil Novák

8.2.2023 14:53 Reaguje na Viktor Šedivý
Do spekulací se pouštět nehodlám a tvrzení "krutý omyl" nic jiného než spekulace není.
Odpovědět
ZK

Zan K.

9.2.2023 16:56 Reaguje na Emil Novák
Stále říkám, že poplatky určovat dle míry znečištování (včetně onoho CO2) a ne nějakejma EURO. On by se tím zároveň upravil provoz na komunikacích a odstranila spousta jinejch problémů než emise....
Odpovědět
DV

Daniel Višňovský

9.2.2023 18:57 Reaguje na Emil Novák
Pane Nováku, většina Evropských států spotřebu ropy snižuje už několik dekád, ČR již od roku 1982.
Odpovědět
EN

Emil Novák

9.2.2023 18:59 Reaguje na Daniel Višňovský
No a? Jak to souvisí s tím co jsem psal?
Odpovědět
DV

Daniel Višňovský

9.2.2023 19:01 Reaguje na Emil Novák
Psal jste, že se nedaří snižovat spotřebu fosilních paliv. To jsem rozporoval.
Odpovědět
EN

Emil Novák

9.2.2023 19:15 Reaguje na Daniel Višňovský
Ale ne o Evropských státech, psal jsem "svět bude pálit ropu a plyn..." - druhý odstavec nebyl o EU.
Odpovědět

Viktor Šedivý

8.2.2023 11:33 Reaguje na Katka Pazderů
"ropu ani plyn už pálit nemůžeme"?
Musíme. Jinak budeme bez energie.
A každý, kdo pochopil trojčlenku, musí také pojmout zásadní pochybnost, zda na nějaký údajný růst teplot může mít vliv to, když své emise sníží někdo, kdo má na svědomí nevelký zlomek světové produkce.
Odpovědět

Viktor Šedivý

8.2.2023 11:41 Reaguje na Katka Pazderů
Jednotná lidská práva pro všechny?
Co je to za blábol? Smysl mají snad občanská práva - jako "smlouva mezi státem a občanem", jejich součástí může být samozřejmě i nějaký výčet, co si říká "lidská práva".

Lidská práva sama o sobě jsou buzzword, kde by bylo to ředitelství zeměkoule, co by všem zajišťovalo jednotná práva?
Odpovědět
DV

Daniel Višňovský

9.2.2023 18:59 Reaguje na Viktor Šedivý
Cožéééééé, vy to nevítéééééé???? ŘEditelkou zeměkoule přeci bude Hlavní pazdernice, to je přeci z jejích slov jasné.
Odpovědět
ZK

Zan K.

9.2.2023 16:51 Reaguje na Katka Pazderů
Vážená,. Ona ropa není jen surovinou pro dopravu. A zavisí na ní i jinej prlmysl.
Odpovědět
DV

Daniel Višňovský

9.2.2023 19:00 Reaguje na Zan K.
A hlavně zemědělství. Jinak můžeme rovnou stavět fabriky na biče.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist