https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/statni-lesy-cr-znovu-hledaji-reditele-lesniho-a-vodniho-hospodarstvi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Státní Lesy ČR znovu hledají ředitele lesního a vodního hospodářství

13.2.2023 00:13 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Státní podnik Lesy České republiky (LČR) znovu vyhlásil výběrové řízení na místo ředitele lesního a vodního hospodářství. Řízení, které podnik vyhlásil loni v prosinci, generální ředitel podniku Dalibor Šafařík zrušil. "Předložené koncepce managementu tohoto úseku neodpovídaly kladeným nárokům a požadavkům," uvedl Šafařík ke zrušení tendru. Přihlášky do nového řízení mohou zájemci podávat do 22. února. Podnik spravuje téměř polovinu lesů v zemi.
 

Úsek lesního a vodního hospodářství LČR je aktuálně jediným ze čtyř odborných úseků Lesů ČR, který nemá ředitele. Zatím úsek z pověření vede vedoucí odboru lesního hospodářství a ochrany přírody Ondřej Pecháček.

Do zrušeného řízení se přihlásili čtyři zájemci, ale jeden nesplnil kvalifikační požadavky. Podnik původně mínil, že by místo mělo být obsazeno do poloviny února. Původní termín pro podání přihlášek byl 30. prosince, ale podnik jej kvůli malému počtu přihlášených prodloužil do 15. ledna.

Šafařík vede státní podnik od 14. prosince 2022, do té doby byl ekonomickým ředitelem. Ekonomickým ředitelem je od letošního 1. ledna Daniel Szórád, který byl v letech 2014 až 2018 generálním ředitelem podniku. Obchodní a správní úsek LČR od 1. dubna 2022 vedou Radovan Srba a Igor Kalix. Srba i Kalix v těchto funkcích působili v letech 2014 až 2018 v týmu tehdejšího generálního ředitele Szóráda.

Lesy ČR loni s dalším ústupem kůrovcové kalamity snížil těžbu dřeva o pětinu na 9,2 milionu metrů krychlových. Letos LČR plánují těžbu na úrovni 9,1 milionu metrů krychlových. Rekordní těžbu 14,4 milionu metrů krychlových podnik vykázal v roce 2020.

Finanční výsledky za loňský rok podnik zatím nezveřejnil. Za loňské první tři čtvrtletí podnik meziročně znásobil hrubý zisk na rekordních 7,39 miliardy korun z předloňských 2,9 miliardy Kč. Hlavním důvodem růstu zisku bylo zvýšení cen dřeva.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

MU

Michal Ukropec

13.2.2023 10:20
A co oslovit Jaromíra Bláhu? Je to odborník na všechno, i myslivecké zkoušky má, a o podpoře ekolodistických organizací v čele s Duhou nemluvě.
Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist