https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-usti-nad-labem-vznikne-z-participativniho-rozpoctu-hriste-pro-psy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Ústí nad Labem vybuduje hřiště pro psy

18.5.2021 09:30 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČTK)
Na hřiště mohou lidé pouze se socializovanými psy. Ilustrační snímek.
Na hřiště mohou lidé pouze se socializovanými psy. Ilustrační snímek.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V Ústí nad Labem vznikne z participativního rozpočtu městského obvodu Ústí nad Labem - město hřiště pro psy. Bude vybudováno pod nemocnicí vedle útulku. Obvod počítá s investicí okolo jednoho milionu korun, řekla ČTK Miloslava Davidová z odboru správy obecního majetku městského obvodu. Výstavba začne v červenci a měla by skončit v říjnu.
 

"Bude tam vybudováno dřevěné oplocení, pět prvků agility a posezení ve formě laviček včetně odpadkových košů. Vybavení hřiště bude v dřevěném provedení," uvedla Davidová. Místo vybíral obvod delší dobu. V minulosti byly navrhovány i jiné lokality, které však nebyly ve správě obvodu nebo nebyly pro tento účel k dispozici.

Na hřiště mohou lidé pouze se socializovanými psy. V útulku ale mohou být i psi s určitými problémy, každý den je venčí lidé z širokého okolí. "Uvidíme, jaké poznatky přinese praxe a budeme na ně samozřejmě následně reagovat," doplnila Davidová. Na hřiště se budou moct pejskaři vypravit poprvé zřejmě letos na podzim.

Dvě psí hřiště mají například také v Jirkově na Chomutovsku. Psi tam mají k dispozici řadu prolézaček a jejich majitelé posezení.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (7)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

VS

Vilda Smakal

18.5.2021 10:04
Dělají to dobře, psy budou mít hřiště a děti si budou hrát na silnicích a cestách......nová doba......host vyhazuje vrchního...........
Odpovědět
JD

Jiří Daneš

18.5.2021 10:18
Psů je víc než dětí, tak co? Ještě hřiště pro alkoholiky, těch je mezi Čechy také víc než dětí.
Ústečtí,do toho!
Odpovědět
AM

Anežka M

18.5.2021 10:45
No jen se z toho nepotento.

Nebo vám pánové připadá lepší současný stav, kdy je hřiště pro psy prakticky všude a nikde? Ocení to i ty děti a jejich rodiče, kteří budou muset hřišť a od svých ratolestí odhánět nezodpovědné pejskaře.


Jo a asi by vás trefilo, kdybychom se zařídili jako v severských zemích, kde mají dokonce oddělená hřiště pro MALÉ a VELKÉ psy. A funguje to ke všeobecné spokojenosti všech.

Psům i dětem zdar.
Odpovědět
JO

Jarka O.

18.5.2021 12:58
Udelala bych hriste pro deti vedle hriste pro psy. Na zapade nekdy maji i stezky pro pejskare oddelene od cest pro nepejskare. :)
Odpovědět

Petr Šrámek

21.5.2021 08:57
Houby ekonomická krize, deficit bilion, atd. Jsme moc bohatý stát, stále ještě ano.
Odpovědět

Petr Šrámek

21.5.2021 08:58
Jsme pořád moc bohatý stát. Deficit bilion- pche.
Odpovědět

Petr Šrámek

21.5.2021 08:58
Jsme bohatí, ne že ne. Nějaké řeči o bilionovém deficitu ?
K smíchu.
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist