https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zeleni-ve-volbach-propadli-matej-stropnicky-rezignoval-na-post-predsedy-strany
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zelení ve volbách propadli, Matěj Stropnický rezignoval na post předsedy strany

23.10.2017 09:17 | PRAHA (Ekolist.cz)
Matěj Stropnický (s mikrofonem) v sobotu rezignoval na post předsedy Zelených. Na snímku tým Zelených při zahájení volební kampaně.
Matěj Stropnický (s mikrofonem) v sobotu rezignoval na post předsedy Zelených. Na snímku tým Zelených při zahájení volební kampaně.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Stranu zelených volilo v parlamentních volbách 74 335 lidí, což je v přepočtu 1,46 %. Výsledek nestačí ani na to, aby strana dosáhla na státní podporu ve výši 7 milionů korun. V sobotu, po vyhlášení konečných výsledků, rezignoval na svůj post předseda strany Matej Stropnický. Ve straně dále zůstane.
 

Stranu dál povede předsednictvo až do konání sjezdu strany, který se bude konat v lednu 2018 v Ostravě. „Tam se Zelení rozhodnou, jakým směrem půjdou dál,“ řekl v sobotu Matěj Stropnický. Stropnický poukázal na to, že politická činnost Zelených bude dál pokračovat, a to jednak na půdě Senátu, jehož role podle Stropnického po volbách do parlamentu naroste. V senátu je podle Stropnicného sedm senátorů zvolených za Zelené.

A dál budou Zelení působit v jednotlivých městech a krajích. „Máme několik desítek starostů a několik stovek zastupitelů po celé republice,“ říká Stropnický.

Příští rok se budou konat komunální volby. „Zelení budou muset do té doby pečlivě vyhodnotit, v čem jsme udělali chybu,“ řekl Stropnický.

Stropnický se obává, že nově zvolená sněmovna nebude příliš nakloněna ochraně přírody a řešení dopadů klimatických změn. „To je jeden z důvodů, proč Zelení budou pokračovat ve své činnosti,“ prohlásil Stropnický.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

radim buffalo tobias

radim buffalo tobias

24.10.2017 18:45
tohoto protekčního trafikantského spratka jsem neměl nikdy rád a je velice dobře že vypadl...!!! ovšem opět patrně k dalšímu korytu...!!!
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist