https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zemedelske-muzeum-otevira-sve-expozice-pro-zdravotniky-bude-zdarma
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zemědělské muzeum otevírá své expozice, pro zdravotníky bude zdarma

2.12.2020 14:59 | PRAHA (ČTK)
V Praze muzeum spustilo těsně před uzavřením hlavní výstavu Lékaři rostlin, která představuje historii práce rostlionlékařů. Muzeum pak pracuje v Praze a na Kačině s výstavou Tajemství dřeva, v Praze je pak ještě panelová výstava na téma Kůrovec - pohroma lesa.
V Praze muzeum spustilo těsně před uzavřením hlavní výstavu Lékaři rostlin, která představuje historii práce rostlionlékařů. Muzeum pak pracuje v Praze a na Kačině s výstavou Tajemství dřeva, v Praze je pak ještě panelová výstava na téma Kůrovec - pohroma lesa.
Národní zemědělské muzeum otevře ve čtvrtek své expozice v Praze a v Ostravě. Druhý a třetí adventní víkend a v neděli 27. prosince bude otevřena také pobočka v Kačině. Do konce roku budou zdravotníci a záchranáři, kteří se podílejí na zvládání koronavirové pandemie, vstup zdarma. Do muzea v Praze bude moci najednou 500 lidí, na Kačinu 50 a do ostravské pobočky 90.
 

V Praze muzeum spustilo těsně před uzavřením hlavní výstavu Lékaři rostlin, která představuje historii práce rostlionlékařů. Potrvá do června 2022. Před Vánoci se pak hodí navštívit výstavu Česká rybí kuchyně aneb kapr nejen o Vánocích, která se zabývá zpracováním a využitím české rybářské tradice.

Muzeum pak pracuje v Praze a na Kačině s výstavou Tajemství dřeva, v Praze je pak ještě panelová výstava na téma Kůrovec - pohroma lesa. "V muzeu potravin a zemědělských strojů v Ostravě připadá datum znovuotevření přímo na den oslav výročí 50 let pivovaru Nošovice, což je také téma hlavní výstavy sezony," dodala muzea Jitka Taussiková.

Počet návštěvníků komentovaných prohlídek bude omezený na devět plus průvodce. Návštěvníci budou muset mít po celou dobu prohlídky zakrytý nos a ústa rouškou nebo respirátorem. Měli by pak dodržovat rozestupy.

Vláda v neděli rozhodla, že po šesti týdnech se budou moci návštěvníkům otevřít i muzea a galerie, ale zatím jen do čtvrtiny své kapacity. Celá země ve čtvrtek přechází do třetího stupně protiepidemického systému.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist