https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zlinsky-kraj-vyclenil-letos-v-programu-na-boj-proti-suchu-v-lesich-7-5-mil.kc
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zlínský kraj vyčlenil letos v programu na boj proti suchu v lesích 7,5 milionů korun

1.2.2023 10:30 | ZLÍN (ČTK)
Foto | Antonio Jordán / Imaggeo
Zlínský kraj vyčlenil pro letošek v programu na boj proti suchu v lesích 7,5 milionu korun. Od roku 2017 podpořil kraj už 314 projektů, na zmírnění dopadů sucha poskytl z podpůrných programů téměř 26,3 milionu korun, sdělila ČTK mluvčí kraje Soňa Ličková. Loni bylo příjemcům dotací vyplaceno téměř 1,8 milionu korun. Peníze pomohly spolufinancovat šest projektů.
 

"Změny klimatu rozhodně nejsou jen tématem akademických debat. Mají reálný dopad na naši přírodu, jedním z příkladů je vysychání lesů. Proto kraj podporuje opatření, která pomáhají vodu v krajině udržet," uvedla náměstkyně hejtmana Hana Ančincová (Piráti).

Z programu je možné financovat úpravy lesní krajiny zaměřené na usměrňování odtoku a vsakování vody. Dotace se dá získat také na stavební a technická opatření, která povedou k zachování nebo zlepšení kvality vody v povodí vodárenských nádrží.

"O peníze na spolufinancování obdobně zaměřených projektů mohou vlastníci lesů žádat i letos. Na rok 2023 je v programu alokováno 7,5 milionu korun," uvedla mluvčí.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist