https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/den-zeme-v-hradeckem-kraji-pripomenou-dilny-ci-vyroba-hracek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Den Země v hradeckém kraji připomenou dílny či výroba hraček

18.4.2016 09:45 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČTK)
Den Země se poprvé uskutečnil v USA v roce 1970. Do kampaně se zapojily miliony obyvatel, kteří chtěli upozornit na potřebu zvýšení energetické účinnosti, hledání obnovitelných zdrojů energie či recyklaci odpadů
Den Země se poprvé uskutečnil v USA v roce 1970. Do kampaně se zapojily miliony obyvatel, kteří chtěli upozornit na potřebu zvýšení energetické účinnosti, hledání obnovitelných zdrojů energie či recyklaci odpadů
Letošní Den Země, který připadá na 22. dubna, v Královéhradeckém kraji připomenou desítky různých akcí, od tvůrčích dílen až po výrobu ekologických hraček. Skauti také vyrazí na úklid břehů řeky Metuje, zjistila ČTK z informací pořadatelů jednotlivých akcí.<
 

Například Středisko ekologické výchovy a etiky Sever v Horním Maršově připravuje na 23. dubna Slavnosti místních výrobců, kde budou své výrobky prodávat řemeslnící z Krkonoš, připraveny budou ukázky starých řemesel či divadelní vystoupení. Součástí slavností bude také plánování rozvoje farní zahrady. Na stejný den připravují skauti čištění břehů Metuje na dva kilometrů dlouhém úseku řeky z Bražce až po osadu Ostrovy.

Správa Krkonošského národního parku připravila na 21. a 22. dubna v zámeckém parku ve Vrchlabí akci pro školáky. Zdarma bude přístupná expozice Kámen a život a výstava výkresů ze soutěže Krkonoše očima dětí.

Celotýdenní program připravil k mezinárodnímu Dni Země broumovský klášter, kde si například 20. dubna mohou rodiny vyrobit ozdoby a hračky z recyklovaného materiálu. Hlavní program se uskuteční 22. dubna. "Na návštěvníky čeká workshop o zdravém stravování, stánky s regionálními produkty, zahradní hry a další aktivity," uvedla Martina Junková ze Vzdělávacího a kulturního centra Klášter Broumov.

V Jičíně plánují připomenutí Dne Země na 22. dubna na Masarykově náměstí, kde budou připraveny informace o třídění odpadů či kompostování a také soutěže a ukázky tradičních řemesel.

Den Země se poprvé uskutečnil v USA v roce 1970. Do kampaně se zapojily miliony obyvatel, kteří chtěli upozornit na potřebu zvýšení energetické účinnosti, hledání obnovitelných zdrojů energie či recyklaci odpadů. V České republice lidé poprvé slavili Den Země v roce 1990.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist