https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/radnice-v-trebici-zrusila-soutez-na-novy-utulek-pro-zvirata
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Radnice v Třebíči zrušila soutěž na nový útulek pro zvířata

11.5.2016 14:16 | TŘEBÍČ (ČTK)
Radní v Třebíči zrušili výběrové řízení na stavbu nového útulku pro opuštěná zvířata. Do soutěže se přihlásili čtyři zájemci, nejnižší cena kolem 16 milionů korun je však dvojnásobná proti původním předpokladům města. Nový konkurz by měla radnice vyhlásit po prázdninách. Stavba by mohla začít na podzim, s otevřením lze počítat v polovině roku 2017.
 

"Ukázalo se, že předpokládaná cena byla od počátku mylná. Převzali jsme již existující dokument a aniž bychom ho důkladně prověřili, operovali jsme s cenou, která nikdy nebyla reálná," řekl starosta Pavel Janata (KDU-ČSL).

Pozemek, pod nímž leží současný útulek včetně budov v bývalé hospodářské části třebíčského zámku, město před časem prodalo soukromému podnikateli, který tam chce postavit domov pro seniory. S majitelem pozemku se městu podařilo vyjednat šestiměsíční odklad. Na stavbu musí vzniknout nový projekt, město se bude snažit najít úspory při dodržení všech nutných podmínek. "Snížíme původně zamýšlenou kapacitu 70 psů a 30 koček, úspory budeme hledat i v materiálech a provedení stavby," dodal starosta.

Město převzalo provozování útulku prostřednictvím městské policie loni v červenci. Stalo se tak poté, co se místní pobočka Ligy pro ochranu zvířat, která útulek provozovala dříve, dostala do existenčních problémů. Čtyři pracovníci útulku se stali civilními zaměstnanci městské policie.

Útulek by měl vzniknout částečnou vestavbou v nevyužívané ocelové hale v areálu společnosti Esko-T v průmyslové zóně v Hrotovické ulici. V hale by měla být vestavěna hospodářská budova s kanceláří, veterinární vyšetřovnou a zázemím pro zaměstnance. Kotce budou po obvodě haly s výběhem ven. "Stavba zahrnuje zároveň i novou přístupovou cestu od Hrotovické ulice," uvedl Janata.


reklama

 
Jaroslav Buček
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist