https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-bohuminskem-hobbyparku-vznika-zvireci-farma
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V bohumínském Hobbyparku vzniká zvířecí farma

28.11.2015 13:58 | BOHUMÍN (ČTK)
Návštěvníci se mohou těšit na ovce, kamerunské kozy, morčata, slepice či kačeny
Návštěvníci se mohou těšit na ovce, kamerunské kozy, morčata, slepice či kačeny
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V zábavním areálu pro děti Hobbypark v Bohumíně na Karvinsku vznikne do jara příštího roku další atrakce pro nejmenší návštěvníky. V těsné blízkosti Mauglího stezky, fitcentra pod širým nebem či dopravního hřiště přibude farma pro domácí zvířata. Její výstavba začala v těchto dnech, řekla mluvčí radnice Lucie Balcarová.
 

"Nápad je starý několik let, dokonce jsme s ním počítali v našem strategickém plánu a teď jsme našli místo i finance na jeho realizaci. Několikrát jsme vyrazili "na zkušenou" do ostravské zoo, od níž máme v plánu zvířata pořídit. V této chvíli už kopeme základy pro salaš, v níž budou ustájena zvířata a kde budeme skladovat krmivo, seno i podestýlku," uvedl Petr Lakomý z městské společnosti Bospor, která farmu buduje. Její zřízení bude stát asi 300 000 korun.

Budova bude mít rozměry 14 krát 3,5 metru. Její součástí bude i terasa se zastřešením, kde se zvířata budou moci schovat před sluncem či deštěm.

Farma vznikne na ploše 1500 metrů čtverečních. Projekt počítá s tím, že část výběhu bude přístupná návštěvníkům. U farmy nebude chybět zásobník na krmivo pro zvířata.

"Návštěvníci se mohou těšit na ovce, kamerunské kozy, morčata, slepice či kačeny. Zvláštní atrakcí nové farmy budou pávi, kteří se po dvouměsíční aklimatizaci budou volně pohybovat nejen Hobbyparkem, ale také celým sportovně-rekreačním areálem i parkem Petra Bezruče," doplnila mluvčí.

Městská společnost nyní hledá pro zvířecí farmu název. Do soutěže na její pojmenování se může zapojit kdokoli, jedinou podmínkou je, že název nesmí obsahovat slovo zoo.



reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist