https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zahradkarum-se-nelibi-letni-zakazy-kropeni-zahrad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Zahrádkářům se nelíbí letní zákazy kropení zahrad

11.2.2016 11:56 | PRAHA (ČTK)
Zákazy používání vody by podle předsedy zahrádkářů měly platit například pro umývání aut nebo napouštění bazénů.
Zákazy používání vody by podle předsedy zahrádkářů měly platit například pro umývání aut nebo napouštění bazénů.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zákazy odběrů povrchové vody na kropení zahrad v době sucha se nelíbí zahrádkářům. O problému zahrádkáři chtějí jednat s hejtmany. Dnes to řekl na setkání s novináři předseda Českého zahrádkářského svazu Stanislav Kozlík. Sucha se obává i letos.
 

Zákazy používání vody by podle předsedy měly platit například pro umývání aut nebo napouštění bazénů. "Ale zničit tím zákazem několikaměsíční práci na zahradě, to je něco, proti čemu protestujeme," řekl. Loni během léta zakázaly odběry povrchové pitné vody z potoků a řek například Příbram nebo Kutná Hora.

Zahrádkáři o zákazech chtějí jednat s kraji. "V naší vnitřní struktuře se snažíme posílit krajské koordinační rady," řekl k tomu Kozlík. Hejtmani by tak podle něj měli mít konkrétního partnera k jednání.

Sucha se zahrádkáři obávají i letos. "Bohužel průběh letošní zimy v nás vyvolává obavy, že to bude horší než loni," podotkl Kozlík.

Svazu dlouhodobě ubývají členové, podle předsedy hlavně kvůli úmrtím starších členů. Nyní má registrovaných okolo 150 000 členů, ještě na přelomu desetiletí jich bylo o 30 000 více. Zahrádkářů může být podle svazu celkem až okolo 300 000.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist