Martin Hála "> Dohoda o podpoře ekologického vzdělávání veřejnosti podepsána - Ekolist.cz

Město Olomouc: Dohoda o podpoře ekologického vzdělávání veřejnosti podepsána

26. července 2006 | Město Olomouc
Autor: Martin Hála
Ve středu 26. července 2006 podepsali ředitel odboru vnějších vztahů Ministerstva životního prostředí ČR Jakub Kašpar a náměstek olomouckého primátora Miroslav Petřík rozhodnutí o finanční podpoře projektu “Informační centra environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty (Přírodě Olomouckého kraje).”

Prostřednictvím Města Olomouce, jako žadatele projektu, bude v období dvou let podpořeno ekologické vzdělávání, výchova a osvěta veřejnosti v Olomouckém kraji více než 18 miliony korun. Projekt je postaven na široce založeném partnerství. Partnery projektu jsou: Olomoucký kraj, Město Olomouc, Město Přerov, Město Šumperk, Národní památkový ústav - Správa souboru staveb lidové architektury Příkazy, Horka nad Moravou, Agentura rozvojové a humanitární pomoci Olomouckého kraje, o.p.s., ARPOK - Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky, ORNIS - Ornitologická stanice Muzea Komenského v Přerově, Ecological Consulting, spol. s r.o., DDM Vila Doris Šumperk, Hnutí Brontosaurus Jeseníky, Zdravotní ústav se sídlem v Olomouci, Český svaz ochránců přírody Iris Prostějov, ČSOP ZO 09 Astacus, Sagittaria - Sdružení pro ochranu přírody střední Moravy.

Projekt zajistí pevný základ vzdělávací sítě ekologických poraden. V rámci projektu budou organizovány semináře pro pracovníky veřejné správy, podnikatele a veřejnost. Dalšími aktivitami pak budou výlety na nejzajímavější přírodní místa Olomouckého kraje pro veřejnost, komunitní projekty, publikace o přírodě, Dny Země a další aktivity.

Projekt byl podpořen ve 2. výzvě grantového schématu “Síť environmentálních informačních a poradenských center”, vyhlášeného MŽP v rámci opatření Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů. V něm se rozdělují prostředky Evropského sociálního fondu (ESF) na projekty neinvestičního charakteru. Přidělená dotace je hrazena ze 75 % z prostředků ESF a z 25 % z prostředků státního rozpočtu (MŽP).

Další informace:
http://www.env.cz/AIS/web.nsf/pages/op_lidske_zdroje, http://www.esfcr.cz