https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/babis-se-pustil-do-poslance-blahy-ktery-se-ho-ptal-na-otravenou-becvu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Babiš se pustil do poslance Blahy, který se ho ptal na otrávenou Bečvu

12.11.2020 17:15 | PRAHA (ČTK)
Blahy uvedl, že v roce 2008 z Dezy uniklo 20 tun naftalenu a firma to přiznala až po 11 dnech. "V září jsme na Bečvě pozorovali velmi podobnou situaci," řekl poslanec. Deza patří do skupiny Agrofert, kterou Babiš vložil do svěřenského fondu. Podle Blahy unikají kyanidy z Dezy pravidelně. "Pan poslanec zůstal věrný své pověsti programu 'antibabiš'. Nic jiného neumí," reagoval Babiš.
Blahy uvedl, že v roce 2008 z Dezy uniklo 20 tun naftalenu a firma to přiznala až po 11 dnech. "V září jsme na Bečvě pozorovali velmi podobnou situaci," řekl poslanec. Deza patří do skupiny Agrofert, kterou Babiš vložil do svěřenského fondu. Podle Blahy unikají kyanidy z Dezy pravidelně. "Pan poslanec zůstal věrný své pověsti programu 'antibabiš'. Nic jiného neumí," reagoval Babiš.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | OSN
Premiér Andrej Babiš (ANO) se pustil do poslance ODS Stanislava Blahy, který se ministerského předsedy při dnešních sněmovních interpelacích ptal na otrávenou Bečvu a nepřímo zmínil chemičku Deza. Babiš poslance nařkl z toho, že nemá nic jiného než program "antibabiš", a dokonce mu doporučoval, aby si nechal změřit IQ. Předsedající Tomáš Hanzel (ČSSD) pak nabádal k tomu, aby se účastníci interpelací nenapadali osobně.
 

Blaha poukazoval na to, že Bečva je pět desítek dní mrtvá řeka a ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) podle něho zvolil strategii mlčení a odvolává se na policii, která únik kyanidu vyšetřuje. "Co se ale musí tajit, když se vlastně nic neví, nebo je to jinak? Máte informace, které lidem jen nechcete říct?" ptal se premiéra Blaha.

Uvedl také, že v roce 2008 z Dezy uniklo 20 tun naftalenu a firma to přiznala až po 11 dnech. "V září jsme na Bečvě pozorovali velmi podobnou situaci," řekl poslanec. Deza patří do skupiny Agrofert, kterou Babiš vložil do svěřenského fondu. Podle Blahy unikají kyanidy z Dezy pravidelně.

"Pan poslanec zůstal věrný své pověsti programu 'antibabiš'. Nic jiného neumí," prohlásil Babiš. Připomněl úterní vyjádření ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD), podle kterého policie čeká na rozbor odebraných vzorků. Znalec jej má provést do 20. prosince. Strany takzvaného demokratického bloku premiér nařkl z toho, že kauzu využily v kampani před krajskými volbami. "Zcela úmyslně a účelově jste šířili vykonstruované lži, že katastrofu zapříčinila Deza. To je samozřejmě lež," řekl. Podle premiéra jde jen o "další z těch akcí prolhaných, vymyšlených". "Nechte si změřit IQ, protože ty vaše otázky jsou bez komentáře," dodal.

"Jenom chci, aby to bylo vyšetřeno a poukazuji na nějaké prapodivnosti, které se kolem toho odehrávají," ohradil se Blaha. Zastal se ho také poslanec KDU-ČSL Marek Výborný. "Jsme na půdě Poslanecké sněmovny, a ne ve čtvrté cenové skupině," řekl. Babišovy reakce pokládá za nepřiměřené. "Toto tedy opravdu na půdě Sněmovny nemá co zaznívat," dodal Výborný.

Ekologická havárie postihla řeku pod Valašským Meziříčím až po Přerov, viník havárie zatím nebyl odhalen. Podle odborníků kyanid poškodil celý vodní biotop a podmínky pro všechny na vodu vázané organismy na zhruba 40 kilometrech toku. Do kafilerie odvezli rybáři přes 40 tun ryb.

Výzvy k tomu, aby se řečník zdržel osobních útoků, zazněly od Hanzela i kvůli Babišově reakci na interpelaci poslankyně Pirátů Olgy Richterové. Ptala se na nápad přestat zveřejňovat aktuální data o úmrtích s covidem-19. "Jste skutečně nechutná. Vám nevadí, že tady jsou nějací pozůstalí? Vám to dělá radost, kolik lidí zemřelo? Asi ano," odpovídal Babiš. Zdůraznil, že nikdo nic utajovat nechce, Piráty ale nazval známou udavačskou stranou. "Nebudu se snižovat k nějakým nechutným osobním útokům," podotkla k tomu Richterová. Hanzel konstatoval, že interpelace v takové podobě postrádají smysl.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (62)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

Jakub Graňák

Jakub Graňák

12.11.2020 18:17
Nejlepší bylo, jak Endy vyřkl: "Vy jste se spojili proti nepřátelům této republiky" jó podvědomí jen tak neobelže :-)
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

12.11.2020 18:52
Co jsme těm Slovákům tak příšerného udělali?
Tak děsivého psychopata jsme si skutečně nezasloužili!!
Jsem zvědavý, jak dlouho vydrží lhát a zatloukat, ta DEZA je už jasná.
Odpovědět
Miroslav Vinkler

Miroslav Vinkler

12.11.2020 19:26
Nic premiérovi nebránilo v tom, aby ministrům vnitra a ŽP přikázal průběžně transparentně a objektivně veřejnost o této ekologické katastrofě.
Odpovědět
Jan  Knap

Jan Knap

12.11.2020 21:58 Reaguje na Miroslav Vinkler
Nejlepší bude,počkat do 20. prosince na výsledek vyšetřování a když tak podle výsledku z organizovat po tomto datu petici na odvolání ministra ŽP Richarda Brabce a ředitele ČIŽP Erika Geusse. Petrův Zdar
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

12.11.2020 23:02 Reaguje na Miroslav Vinkler
Jak "přikázat transparentní informování", to je snad z bolševického komunistánu!!! Demokratičtí orgánové mají POVINNOST transparentně a pravdivě informovat veřejnost, vždyť ta veřejnost si je k tomu pořídila a taky je za to platí!!!
Žádný parapremiér s tím nemá nic společného, pokud to není zcela náhodou hlavní viník.
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

12.11.2020 20:10
Zcela zbytečné jednání na půdě parlamentu. Pokud nebude případ uzavřen,
ať už předáním státnímu zastupitelstvu, či odložením případu. Nebylo
o čem jednat a žádat informace, které nelze zveřejnit před ukončením
šetření. Mnoho případů nebylo možno v minulosti dotáhnout do konce díky
únikům informaci ze živého spisu a jejich zveřejnění. Viník se tak mohl
připravit na obvinění a nebo mu dokonce uniknout. Prosím všechny o trpělivost a nastudování problematiky trestně právních úkonů, včetně mlčenlivosti orgánů činných při vyšetřování trestných činů. Vyšetřování
nelze provádět tak, že bude veřejnost o všem informována dříve, než
státní zastupitelství. Divím se hrubé neznalosti této problematiky ze
strany poslanců, kteří by měli mít alespoň tyto elementární znalosti.
Zdejším diskutérům doporučují zdrženlivost, neboť nejsou poslanci
obdařeni imunitou při svých rétorických cvičeních a pomluva či křivé
obvinění jsou trestné.
Odpovědět
ZL

Zdeněk Lacina

12.11.2020 20:28 Reaguje na Břetislav Machaček
Jasně. Trpělivost, dokud neskončí vyšetřování. Pak zapomeňte.
Odpovědět
ZL

Zdeněk Lacina

12.11.2020 20:34 Reaguje na Břetislav Machaček
A dokonce vyhrožování?!!!

Tak takovou drzost od koblih člověk musí čekat. Já se zase těším na to tsunami soudů s úředníky, kteří zneužívají v prospěch Babiše své postavení. A že jich je, nejen v přidělování dotací, jak opakovaně konstatuje EK. Tady tvrdí, že to DEZA jistě nebyla ještě předtím, než ví, co tam vyteklo. Nebo to už IŽP věděla už v pondělí? Podle dopisu ředitele povodí ano. To není žádné rétorické cvičení, ty kobliho za....
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

13.11.2020 08:27 Reaguje na Zdeněk Lacina
Milý pane. Nejsem kobliha a ani nikomu nevyhrožuji. Pouze
se snažím upozornit na cestu práva a ne pouhého lynče.
Vaše představa o právu a právním státě je zřejmě taková,
že jste vyšetřovatelem i soudcem v jedné osobě a už máte
jasno, kdo je viník. Tak to bohudík v demokracii nechodí
a snad k tomu ani nikdy nedojde. Stále opakuji jedno a to,
že pokud někdo disponuje důkazy, tak by je měl dát k dispozici PČR a pokud je nemá, tak má vyčkat na rozsudek.
Nic víc a nic míň. Já vás za mé označení za "koblihu"
žalovat nemíním, protože chápu vaše emoce a i to, že asi
plně nechápete pojem právo, bohužel i to je možné.
Můžete ale narazit na někoho jiného a ten nad tím rukou nemávne.
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

13.11.2020 08:41 Reaguje na Břetislav Machaček
Vážený pane Macháčku.
Právo by mělo platit pro všechny stejně. V naší společnosti jsou si všichni rovni, bohužel je tady skupina lidí, kteří jsou si jaksi rovnější, protože disponují velkým majetkem. Takže pak se dovíte, že na jaře stát téměř okamžitě odsoudil zloděje pěti housek na 18 měsíců, zatímco soud doktora Ratha se táhl skoro deset let. O tom, že Babiš už tři roky neoprávněně pobírá dotace, si cvrlikají už i vrabci na střeše, ale evidentně to naší justici nevadí, zatímco když letos na jaře v rámci bonusů pro OSVČ pár lidí tento program zneužilo, už na ně bylo podáno trestní oznámení a okamžitě se to řeší. A stejné to bude s Dezou. Celá kauza vyšumí do ztracena, případně se důkazy záhadně ztratí. A možná nakonec bude odsouzen nevinný člověk, jenom aby se ukázalo, že "viník" se našel.
Odpovědět
ZL

Zdeněk Lacina

13.11.2020 21:17 Reaguje na Břetislav Machaček
Milé na vašem příspěvku je jen to, že si uvědomujete, že označení "kobliha" je silně dehonestující. Jo je.

A ty kecy, jak máme dát důkazy babišovým podřízeným jsou jen mlácením prázdné slámy. Ve všech rozhodnutích, kdy rozhodoval někdo jiný, než jeho podřízení, došli rozhodci k opačnému výsledku.
Odpovědět
JD

Jiří Daneš

13.11.2020 12:02 Reaguje na Zdeněk Lacina
Samozřejmě, že to ČIŽP mohla vědět, protože dehty kyanid draselný neobsahují (i když novináři, kteří šli na novinařinu proto, že z chemie propadali, tvrdí, nebo aspoň návodně naznačují), dokonce ani ty dehty, které v DEZE zpracovávají. A niklovací lázně DEZA také nevyrábí, ani nepoužívá - nic se tam nenikluje a už vůbec ne, tím potenciálně karcinogenním niklem.
Odpovědět
ZL

Zdeněk Lacina

13.11.2020 21:18 Reaguje na Jiří Daneš
Jaký kynid draselný? On někdo někde našel kyanid draselný? To lžeš v úkolu nebo z blbosti?
Odpovědět
JD

Jiří Daneš

15.11.2020 00:52 Reaguje na Zdeněk Lacina
Kynid draselný skutečně nikdo nenašel. Kyanid draselný ano, i když možná i sodný. Kyanid draselný se používá ve zlatnictví, rozpouští zlato, a roztok se používá ke zlacení i při zlacení kontaktů ve výrobě elelktroniky. Kyanid sodný se používá k těžbě zlata, pro louhování z rudnin chudších zlatem.
Pokud se v Bečvě našel, dle všech zpráv v médiích (i ve zprávách na tomto webu), nějaký kyanid, tak to stěží byl jiný, než kyanid draselný, protože kyanid sodný není na českém trhu obvyklý a jiné jsou zcela neběžné a obecně nedostupné. Ještě si Vás dovolím upozornit, že ne všechny sloučeniny, které v názvu obsahují -kyano- jsou jedovaté kyanidy, na př. červená krevní sůl nebo ferrikyanid draselný, používaný ve fotoprůmyslu a kyanotypii, či žlutá krevní sůl, někdy též ferrokyanid draselný, která slouží k výrobě barviv. V potravinářství a v silniční údržbě se používá jako protispékavá látka kuchyňské soli. Na potravinách je označována jako E536.
Odpovědět
ZL

Zdeněk Lacina

15.11.2020 21:13 Reaguje na Jiří Daneš
Kyanidy jsou anorganické sloučeniny obsahující kyanidový ion CN-. Obecně jsou kyanidy soli kyseliny kyanovodíkové, HCN. Tedy Kyanid stříbrný (AgCN), Kyanid zlatný (AuCN), Kyanid lithný (LiCN), Kyanid sodný (NaCN), Kyanid draselný (KCN), Kyanid rubidný (RbCN), Kyanid cesný (CsCN), Kyanid měďný (CuCN), Kyanid thorný (ThCN), Fluorkyan (FCN), Chlorkyan (ClCN), Bromkyan (BrCN), Jodkyan (ICN), Kyanovodík (HCN), Kyanid amonný (NH4CN), Dikyan ((CN)2) Kyanid barnatý (Ba(CN)2), Kyanid vápenatý (Ca(CN)2), Kyanid kademnatý (Cd(CN)2), Kyanid kobaltnatý (Co(CN)2), Kyanid měďnatý (Cu(CN)2), Kyanid rtuťnatý (Hg(CN)2), Kyanid nikelnatý (Ni(CN)2), Kyanid olovnatý (Pb(CN)2), Kyanid palladnatý (Pd(CN)2), Kyanid platnatý (Pt(CN)2), Kyanid zinečnatý (Zn(CN)2)
Proto se jejich koncentrace v odpadních vodách sledují celkově a mají, např. vintegrovaném povolení limit, označují CNcelk, jako kyanidy celkově.
Takže za b), rozumím.
Odpovědět
Jan  Knap

Jan Knap

12.11.2020 21:14 Reaguje na Břetislav Machaček
Je zajímavé, že u Draslovky Kolín se o pachateli vědělo během pár dní i když se Draslovka ze začátku nepřiznala a vyšetřování rozhodně nebylo ukončeno. To ovšem ještě ČIŽP pracovala, jak měla.Petrův Zdar
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

13.11.2020 08:42 Reaguje na Jan Knap
Na to vám odpovím pouze to, že pokud existuje jediný možný
viník, tak je vyšetřování vcelku jednoduché. Odeberou se
vzorky a srovnají se se vzorky z kanalizace či výroby.
Pokud vše souhlasí, tak se označí viník a věc se postoupí
soudu. Je to jako na rybách, když budete v době hájení
dravců lovit ryby a budete v době kontroly vylovovat dravce.
Budete muset dokázat, že jste ho neulovil cíleně, ale náhodou na žížalu nastraženou na kapra. Pokud už ale budete mít dravce v batohu, tak bude věc zcela jasná. Tak nějak
to je i na Bečvě a odsoudit někoho bez vyšetřování a soudu
zavání lynčem.
Odpovědět
Jan  Knap

Jan Knap

13.11.2020 18:04 Reaguje na Břetislav Machaček
Nikoho nesoudím a pokud´ jde o Draslovku, tak ta se ze začátku taky několik dní nepřiznala a možných původců havárie bylo více, berte to pouze jako konstatování. Bečvu beru pouze nejkřiklavější příklad selhání orgánů státní správy. Bohužel, v této republice proběhnou ročně desítky otrav, sice menších než na Bečvě ale původce u většiny z nich se nezjistí a to zejména pro nefunkčnost úřadů. Petrův Zdar
Odpovědět
JD

Jiří Daneš

13.11.2020 13:02 Reaguje na Jan Knap
Brůžkovy Lučební závody a.s. Kolín, mají na rozdíl od DEZY provozy kyanové chemie, vybudované ještě v době, kdy byly součástí Lachemy Brno. Vyrábí se tam, mimo jiné, na příklad vteřinová lepidla.
Ano, při havarii, ke které tam došlo před léty, ČIŽP ještě fungovala, aspoň ta v Kolíně.
Do Bečvy se ryby už vysazují (podle předsedy rybářů), takže ty zprávy, že řeka bude po léta pro ryby neobyvatelná, byly účelové lži.
Odpovědět
Jan  Knap

Jan Knap

13.11.2020 18:12 Reaguje na Jiří Daneš
Na to vysazování je podle mě brzy a mělo by se postupovat jinak a počkat nejméně do jara. Na druhou stranu o zarybńování rozhoduje stát prostřednictvím zarybńovacích plánů, protože revíry jsou státu a ten je rybářům pouze propůjčuje a proto se musí zarybńovat, i když to je kravina. Navíc je nějaký chovatelský cyklus. Bohužel ,ten chovatelský cyklus je obrazem toho, jak je u nás příroda devastována a populace ryb v katastrofálním stavu, kdy se udržují hlavně umělým chovem místo přirozené samoreprodukce. Petrův Zdar
Odpovědět
Jan  Knap

Jan Knap

12.11.2020 21:19 Reaguje na Břetislav Machaček
A přečtěte si zákon 224/2015 O prevenci závažných havárii. Kdyby si ČIŽP plnila své povinnosti a prováděla kontroly včetně evidence, tak by byla současná diskuze zbytečná. Petrův Zdar
Odpovědět
JS

Jarek Schindler

13.11.2020 07:07 Reaguje na Jan Knap
Bohužel pane Knap, to by se ČIŽP musela chovat jako nezávislá inspekce a ne jako hasič průšvihů anofertu. Těch nesrovnalostí aby mohl byt někdo schopen říci , že jde o nestranné vyšetřování je prostě moc. Je zajímavé, že některá "fakta", slovo fakta dávám do uvozovek, a jejich zveřejnění vyšetřování neškodí. Naopak, pokud někdo zmíní podnik Deza v možné souvislosti, nastupují až hysterické reakce zaměstnanců Anofertu a to včetně těch volených. Budeme si muset počkat. Přesto věřím, že to nevyšumí do ztracena.
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

13.11.2020 08:58 Reaguje na Jarek Schindler
Nevím, ale jak by jste se zachoval vy, když by vás
někdo označil viníkem havárie a vy by jste věděl,
že to není vaše vina(já viníka neznám). Asi by jste
se taky bránil a jak popisujete i "hystericky".
Být označen za viníka není nic pěkného a žije se
s tím velice špatně. Bohužel zjednodušování je
dnes v módě a kdo si nekopne, tak je obhájce
a vůbec se nebere v potaz, že pouze čeká na cestu práva a příčí se mu praktiky "soudce Lynče".
Odpovědět
JS

Jarek Schindler

13.11.2020 21:04 Reaguje na Břetislav Machaček
Pane Macháčku není to trochu jinak? Není to tak, že vyšetřování a vše kolem se dá nazvat termínem nestandartní. V úterý se ještě údajně neví co způsobilo havárii ale už se ví kdo to neudělal. Není pravdou že Deza ty kyanidy v minulých letech vypouštěla? Ono se těch pochybností nahromadilo během krátké doby hodně a velkou zásluhu na tom mají bohužel hlavně ti co by to měli vyšetřit. Není náhodou většina z nich ve funkcích pouze díky Babišovi? Pokud bych byl nevinný asi bych nepotřeboval takto mlžit a byl otevřený nejen k subjektům vyšetřujícím ale i k těm co se o kausu zajímají. Pokud jsem nic neudělal, nemám co skrývat. Nemusím se za nic schovávat. No a cesta práva v případě pana předsedy Ano? Tedy toho estebáka co v životě nezalhal.........
Odpovědět
PH

Pavel Hanzl

15.11.2020 10:00 Reaguje na Břetislav Machaček
Pokud bych byl v pozici premiéra a byl neoprávněně označen za viníka té tragédie, tak bych nařídil všem orgánům, kteří odebírali vzorky, aby je uveřejnili.
Především všechny z výtoků z DEZY, tj. z čističky, obtokového kanálu i z Jasenického potoka a samozřejmě všechny ostatní.
Z těch rozborů musí být přece jasně vidět, kde ta otrava vznikla, neposlali to sem přece Paroubkovi Marťani.
Viníka pak můžou honit cajti klidně půl roku, ale žádné konspirace proti bábovi by se nekonaly.
Proč to tak ale neudělal, proč radši lže, mlží, celou záležitost politizuje a tím ty konspirace živí? Kolik máme možností vysvětlení jeho jednání??
Odpovědět
Jan  Knap

Jan Knap

13.11.2020 18:20 Reaguje na Jarek Schindler
Bohužel,o neschopnosti ČIŽP něco řešit vím z praxe více, než by se mě líbilo. Bohužel-vodoprávní úřady jsou neschopné, AOPK hájí jenom druhy, které jsou mediálně zajímavé nebo z nich jdou vytřískat peníze na dotacích, ČIŽP-obrátit se na ni je většinou ztráta času. Potom se nedivme, že jde příroda do pr... takovým tempem. Petrův Zdar
Odpovědět
BM

Břetislav Machaček

13.11.2020 09:02 Reaguje na Jan Knap
ČIŽP se nezastávám a ani nikoho jiného. Pouze upozorňuji,
že šetření trvá a předčasné závěry mají hodnotu exkrementu.
Odpovědět
BR

Bohuslav Rosendorf

13.11.2020 05:34
Žádné vyšetřování se konat přece nemusí . Horda pitomců už přece ví stoprocentně kdo je viník . Oni přece viděli Babiše jak , pod rouškou noci , lije do řeky jedy . A každý úředník , včetně členů demolbloku jde Babišovi na ruku a samozřejmě zatlouká a mete důkazy pod koberec . Argumentace směšných "odborníků" tady na diskuzi je slabá . Musíte přitvrdit . Bylo by dobré zamotat tam nějaké komunisty , Putina , Čínu . Taky tady chybí nějaký odkaz na sexuální praktiky Babiše a jeho vlády . Ani husiti by nebyli marní .
Odpovědět
JS

Jarek Schindler

13.11.2020 06:25 Reaguje na Bohuslav Rosendorf
Ale pane Rosendorfe, husiti opravdu nejsou třeba. Vy nejste schopen v tomto případě vyvrátit či vysvětlit jedinou pochybnost, jedinou nesrovnalost. Tak proč nemlčíte? On snad někdo, tedy kromě vás, někde někdy tvrdil, že by Babiš , pod rouškou noci, lil jedy do řeky? A vůbec, pokud se tady někdo či něco zmiňuje tak je to v prvé řadě Deza, která bohužel kyanidy každoročně do Bečvy vypouští. Nebo snad ne???? A Babiš? Když už máte jeho obhajoby plnou hubu tak prosím vysvětlete co tedy má v dnešní době společného s Dezou? Rád si vaše vysvětlení přečtu.
Odpovědět
BR

Bohuslav Rosendorf

13.11.2020 08:07 Reaguje na Jarek Schindler
Váš omyl je ten , že se domníváte , že se zastávám Babiše . Já jenom nejsem z těch , kdo hned , bez důkazů ví kdo je viník . A zrovna jako já , podle vás , nemůžu nic vyvrátit , tak vy a horda nenávistných idiotů nemůže nic dokázat . Omýlání pořád dokola , že Babiš je Stbák , zloděj , Slovák už je nanejvýš trapné . Drtivá většina těch "odborníků" ani neví kde Bečva je a co je to kyanid . Jenom když se můžou zviditelňovat a ukazovat svou debilitu . Z Dezou nemá nyní společného nic , protože podle zákona , který prosadila dnešní opozice odevzdal podnik do Svěřeneckých fondů . A jestli si myslíte , že měl ty podniky dát vám , nebo stejným myslitelům , tak jste ještě hloupější než ty vaše dotazy .
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

13.11.2020 09:14 Reaguje na Bohuslav Rosendorf
Pokud Babiš odevzdal Agrofert do svěřeneckého fondu, jak je možné, že využívá zisk této společnosti? Tím jasně porušuje podmínky toho odevzdání.
Odpovědět
BR

Bohuslav Rosendorf

13.11.2020 10:21 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Vy jste nějaký právník nebo jenom papouškujete kydy demoblokových gaunerů ? A to ty peníze má dávat vám ? To by se vám lenochům líbilo , že ? Vylézt z maringotky a jít si pro peníze . Jenom běž dělat a neutrácej cizí prachy . Babiš samozřejmě nic neporušuje . Nijak se nepodílí narozhodování , vedení společností a jak zákon blbové vymysleli , takový je . Jenom závistivci , co mají hovno , kecají o něčem o čem nemají páru a ani tu nejmenší povědomost . A jak ten zisk využívá , ekonome ? Že se jde někam najíst a zaplatí útratu ? Nejste vy náhodou blbí ?
Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

13.11.2020 11:03 Reaguje na Bohuslav Rosendorf
Začínáte používat stejnou argumentaci jako Babiš. Nejste náhodou příbuzní?
Odpovědět
BR

Bohuslav Rosendorf

13.11.2020 11:19 Reaguje na Zbyněk Šeděnka

Příspěvek byl kvůli porušení pravidel diskuze smazán.

Odpovědět

Zbyněk Šeděnka

13.11.2020 12:27 Reaguje na Bohuslav Rosendorf
Ještě by to chtělo, aby někdo smázl i Vás vzor. -)))
Odpovědět
BR

Bohuslav Rosendorf

13.11.2020 13:13 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Ubozí chudí duchem musí , aby vyhráli a měli pravdu , používat cenzuru .
Odpovědět
Jakub Graňák

Jakub Graňák

13.11.2020 13:38 Reaguje na Bohuslav Rosendorf
Řekl bych, že tady jde o otázku elementární lidské slušnosti, nikoli cenzury, hulváte
Odpovědět
BR

Bohuslav Rosendorf

13.11.2020 14:25 Reaguje na Jakub Graňák

Příspěvek byl kvůli porušení pravidel diskuze smazán.

Odpovědět
BR

Bohuslav Rosendorf

13.11.2020 14:15 Reaguje na Bohuslav Rosendorf
Proč byl smazán ? Nikoho jsem nejmenoval , nikoho jsem neurazil . Proč cenzurujete ? To musíte ? To vám poručil někdo z demobloku ?
Odpovědět
Jakub Graňák

Jakub Graňák

13.11.2020 14:25 Reaguje na Bohuslav Rosendorf
Patrně proto, že jste přímo osobně napadal diskutujícího Zbyňka Šeděnku, přečtěte si pravidla diskuse
Odpovědět
BR

Bohuslav Rosendorf

13.11.2020 14:26 Reaguje na Jakub Graňák
Ty seš nějaký Jánošík ?
Odpovědět
Jakub Graňák

Jakub Graňák

13.11.2020 14:30 Reaguje na Bohuslav Rosendorf
Nikoli, pouze slušně vychovaný, narozdíl od vás
Odpovědět
BR

Bohuslav Rosendorf

13.11.2020 17:00 Reaguje na Jakub Graňák

Příspěvek byl kvůli porušení pravidel diskuze smazán.

Odpovědět
BR

Bohuslav Rosendorf

13.11.2020 14:29 Reaguje na Jakub Graňák

Příspěvek byl kvůli porušení pravidel diskuze smazán.

Odpovědět
BR

Bohuslav Rosendorf

13.11.2020 14:16 Reaguje na Bohuslav Rosendorf
Proč ?
Odpovědět
MK

Majka Kletečková

15.11.2020 22:18 Reaguje na Bohuslav Rosendorf
https://ekolist.cz/cz/ekolist/pravidla-diskuse
Odpovědět
JD

Jiří Daneš

13.11.2020 13:15 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Můžete podložit aspoň jedinou věc z Vašich tvrzení aspoń náznakem důkazu s uvedením zdroje té informace? Jestli ne, tak jste obyčejný pomlouvač a víte, co se pomlouvačům dělá. Podává se na ně trestní oznámení pro pomluvu.
Poslanec Blaha, neví co to ten kyanid draselný je, z čeho a jak sevyrábí a k čemu se kde používá. Jde mu jen o poplivání Babiše-Bureše, což je v tomto případě dost naivní a hloupé, měli by siBlaha a jeho partaj najít něco, co je průkazné a ne jen naznačovat a pomlouvat.
Odpovědět
JD

Jiří Daneš

13.11.2020 13:18 Reaguje na Zbyněk Šeděnka
Můžete podložit jedinou věc z Vašich tvrzení aspoń náznakem důkazu s uvedením zdroje té informace? Jestli ne, tak jste obyčejný pomlouvač a víte, co se pomlouvačům dělá. Podává se na ně trestní oznámení pro pomluvu.
Poslanec Blaha, neví co to ten kyanid draselný je, z čeho a jak se vyrábí a k čemu se kde používá. Jde mu jen o poplivání Babiše-Bureše, což je v tomto případě dost naivní a hloupé, měli by si Blaha a jeho partaj najít něco, co je průkazné a ne jen naznačovat a pomlouvat.
Odpovědět
BR

Bohuslav Rosendorf

13.11.2020 19:28 Reaguje na Zbyněk Šeděnka

Příspěvek byl kvůli porušení pravidel diskuze smazán.

Odpovědět
ZL

Zdeněk Lacina

13.11.2020 21:25 Reaguje na Bohuslav Rosendorf
Tak si to právo nastuduj, imbecile. Porušuje následujíc ustanovení Zákona č. 159/2006 Sb.Zákon o střetu zájmů:
§ 4a (1) Veřejný funkcionář uvedený v § 2 odst. 1 nesmí být provozovatelem rozhlasového nebo televizního vysílání nebo vydavatelem periodického tisku ani společníkem, členem nebo ovládající osobou právnické osoby, která je provozovatelem rozhlasového nebo televizního vysílání nebo vydavatelem periodického tisku.
§ 4b Obchodní společnost, ve které veřejný funkcionář uvedený v § 2 odst. 1 písm. c) nebo jím ovládaná osoba vlastní podíl představující alespoň 25 % účasti společníka v obchodní společnosti, se nesmí účastnit zadávacích řízení podle zákona upravujícího zadávání veřejných zakázek jako účastník nebo poddodavatel, prostřednictvím kterého dodavatel prokazuje kvalifikaci. Zadavatel je povinen takovou obchodní společnost vyloučit ze zadávacího řízení. Zadavatel nesmí obchodní společnosti uvedené ve větě první zadat veřejnou zakázku malého rozsahu, takové jednání je neplatné.
§ 4c Je zakázáno poskytnout dotaci podle právního předpisu upravujícího rozpočtová pravidla14) nebo investiční pobídku podle právního předpisu upravujícího investiční pobídky15) obchodní společnosti, ve které veřejný funkcionář uvedený v § 2 odst. 1 písm. c) nebo jím ovládaná osoba vlastní podíl představující alespoň 25 % účasti společníka v obchodní společnosti.
Odpovědět
Jakub Graňák

Jakub Graňák

13.11.2020 13:56 Reaguje na Bohuslav Rosendorf
"Z Dezou nemá nyní společného nic , protože podle zákona , který prosadila dnešní opozice odevzdal podnik do Svěřeneckých fondů"

Zákon byl schválen v roce 2016 tehdejší koalicí ve složení ČSSD, KDU-ČSL, ANO

Běžte radši někam sypat ptáčkům vy patriote:-)
Odpovědět
BR

Bohuslav Rosendorf

13.11.2020 14:24 Reaguje na Jakub Graňák
Nejspíš to máš popletené .Co tam máš dál . Slabota . Přidej na důrazu a snad budeš za hrdinu .
Odpovědět
Jakub Graňák

Jakub Graňák

13.11.2020 14:29 Reaguje na Bohuslav Rosendorf
My dva jsme spolu husy nepásli, tak mi netykejte. Popletené to máte evidentně vy, maucta
Odpovědět
BR

Bohuslav Rosendorf

13.11.2020 14:31 Reaguje na Jakub Graňák

Příspěvek byl kvůli porušení pravidel diskuze smazán.

Odpovědět
JS

Jarek Schindler

13.11.2020 21:45 Reaguje na Bohuslav Rosendorf
Ale, ale pane Rosendorfe. Tvrdite, že se Babiše nezastáváte? Tak to bych chtěl vidět jak by to vypadalo, pokud byste se ho náhodou zastával. Trapné jsou vaše argumenty a hodně zastydlé rady. Vždyť vy sám nevíte co mluvíte. Tak Babiš není Slovák? To další snad potvrdily soudy a audity. No a pokud vím tak řeč byla od začátku o Deze. Spojení Deza -Babiš jste sem v první řadě zanesl vy. Sice nevím proč, když s tou Dezou nemá nic společného, ale co čekat od koblížkáře vašeho typů? Tak co tady pořád žvaníte? Další vaše myšlenkové úlety nemá cenu komentovat.
Odpovědět
RV

Richard Vacek

13.11.2020 10:43
A teď jen jestli je poslanec Blaha takový bojovník za životní prostředí, nebo jenom hledá hůl na premiéra.
Odpovědět
BR

Bohuslav Rosendorf

13.11.2020 13:09 Reaguje na Richard Vacek
Asi tak . Poslanci opozice mají zřejmě úkolem , denně nějak plivnout na Babiše . Poslanec Blaha je především příjemcem neoprávněného platu . v podstatě je to parazit , stejný jako drtivá většina opoblokových darebáků .
Odpovědět
JD

Jiří Daneš

13.11.2020 13:19 Reaguje na Bohuslav Rosendorf
Vaše tvrzení je pravdivé, je pro tu pravdivost nespočet důkazů.
Odpovědět
sv

15.11.2020 20:20 Reaguje na Jiří Daneš
Jinými slovy, tři teplí braši se navzájem ujišťují ve svém ve svém úchylném vztahu ke zloději, podvodníkovi a diletantovi agentu burešovi.
Odpovědět
Jakub Graňák

Jakub Graňák

13.11.2020 17:44
Vážená redakce, dovoluji si Vás tímto, vzhledem k vulgárnímu soustavnému porušování pravidel diskuse ze strany uživatele Bohuslava Rosendorfa, vyzvat k důslednému posouzení všech přízpěvků výše uvedeného a jejich promazání.

Děkuji a přeji co nejméně vulgárních diskutérů J. G.
Odpovědět
BR

Bohuslav Rosendorf

13.11.2020 19:23 Reaguje na Jakub Graňák

Příspěvek byl kvůli porušení pravidel diskuze smazán.

Odpovědět
MK

Majka Kletečková

13.11.2020 21:14 Reaguje na Bohuslav Rosendorf
https://ekolist.cz/cz/ekolist/pravidla-diskuse
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist