https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/divoke-parkovani-v-hradci-u-labe-vedle-fakultni-nemocnice-konci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Divoké parkování v Hradci u Labe vedle fakultní nemocnice končí

29.3.2021 11:48 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČTK)
K úpravám levého břehu Labe město přistoupilo poté, co loni u hlavního vjezdu do fakultní nemocnice otevřelo parkoviště pro 205 osobních aut. Ilustrační foto
K úpravám levého břehu Labe město přistoupilo poté, co loni u hlavního vjezdu do fakultní nemocnice otevřelo parkoviště pro 205 osobních aut. Ilustrační foto
Foto | Jerry Zhang / Unsplash
Divoké parkování desítek aut na trávě a v blátě a kalužích mezi stromy na břehu Labe v sousedství Fakultní nemocnice v Hradci Králové končí. Město v lokalitě začalo s obnovou zeleně, kterou auta poškodila. Po obnově místo radnice oplotí, uvedla mluvčí města Kateřina Šmídová.
 

Práce zahájily Technické služby města tento týden. Dělníci pokácejí i několik stromů. "Jedná se zejména o topoly, které mají poškozené kořeny parkujícími auty nebo o duby, které jsou napadené houbovými chorobami. Počítáme s tím, že všechny stromy nahradíme," uvedl náměstek primátora pro majetek Pavel Marek (ANO).

Po kácení stromů dají Technické služby do pořádku travnaté plochy rozježděné auty. "Pracovníci zde doplní zeminu, vyrovnají terén a osejí místo travní směsí. Na některé části pak bude výsev doplněn o kvetoucí rostliny," uvedl Marek. Celá obnova lokality by měla být hotová do konce letošního léta.

K úpravám levého břehu Labe město přistoupilo poté, co loni u hlavního vjezdu do fakultní nemocnice otevřelo parkoviště pro 205 osobních aut. Parkovací plocha má pomoci řešit velký nedostatek parkovacích míst v areálu nemocnice a jejím okolí. Radnici stavba přišla na 11,3 milionu korun bez DPH.

V areálu nemocnice je oficiálních 850 parkovacích míst a dalších téměř 700 míst je na parkovištích vně areálu. Řidiči však parkují i na zákazech stání či na travnatých plochách, takže celkem v nemocnici a jejím okolí parkuje přes 2000 aut.

Do budoucna město plánuje u nemocnice parkovací dům. Jeho výstavba však záleží na tom, jak rychle stát, město a kraj vybudují křižovatku Mileta na silničním okruhu v sousedství nemocnice.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist