E. Kapounová "> Happening „Když to s tebou jde do kopce“ přinese odpoledne plné zážitků na Petříně - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/happening-kdyz-to-s-tebou-jde-do-kopce-prinese-odpoledne-plne-zazitku-na-petrine
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

Green Doors: Happening „Když to s tebou jde do kopce“ přinese odpoledne plné zážitků na Petříně

15. září 2008 | Green Doors
Autor: E. Kapounová, tel: 736 43 41 41
20. září ožije plácek na Petříně u bludiště u příležitosti celorepublikové osvětové kampaně Týdny pro duševní zdraví. Návštěvníky čeká zážitkový happening „Když to s tebou jde do kopce“. Partnerská sdružení Green doors a Baobab, která nabízejí pomoc mladým lidem s duševním onemocněním, zde připravují pro veřejnost pestrý program. V průběhu celého odpoledne budou probíhat koncerty, happening divadla LSD, výstava obrazů sdružení Baobab, výtvarná dílna „Malování na van Goghovo ucho“ a zážitkový workshop „Hlasy“. Happening se koná pod záštitou radního hlavního města Prahy Jiřího Janečka.

Happening se na Petříně koná již 4. rokem. Návštěvníci mohou návštěvu happeningu spojit s příjemnou procházkou. Stoupání na Petřín symbolicky připomene náročný proces úzdravy v souboji s duševním onemocněním. Workshop „Malování na van Goghovo ucho“ návštěvníkům oživí nelehký příběh malíře Vincenta van Gogha. Workshop „Hlasy“ přiblíží návštěvníkům zážitky hlasových halucinací. Kavárna Kolíbka spolu s „tréninkovými kavárnami Green Doors“ připraví malé občerstvení.

Motto happeningu „Pojď si s námi vytvořit příběh, který uneseš!“ vybízí každého z nás, aby v krizové situaci vyhledal pomoc. V rámci happeningu se představí síť služeb v oblasti psychosociální rehabilitace. Nabízené služby dnes pomáhají mladým lidem, kteří prošli psychickou krizí, širokým spektrem programů. Obě sdružení, Green doors a Baobab, pomáhají řešit problémy s prací, bydlením, studiem, nabízí volnočasové aktivity a kulturní akce. Konkrétně se na happeningu představí kavárny Green Doors, které slouží jako tréninková pracoviště pro lidi, kteří onemocněli schizofrenií. Sdružení Baobab bude prezentovat např. volnočasové a studijní programy nebo výtvarný ateliér. Informační stánek připraví i sdružení Vida. Svépomocné aktivity divákům představí divadelní skupina Lidové spontánní divadlo. Představí se i originální kapela Le kapr a další.

Program happeningu bude zahájen ve 13:00 hod. Kromě výstavy obrazů, workshopů a informačních stánků se návštěvníci mohou těšit na hudební program. Letošní happening hudebně doprovodí kapely Vlny, Duende, Le Kapr. Vrcholem odpoledne bude ve 14:00 divadelní happening svépomocné improvizační divadelní skupiny Lidové spontánní divadlo. V průběhu celé akce bude možné získat informace o duševních nemocech a službách pro lidi s duševním onemocněním.

Přijď v sobotu 20.9.2008 od 13:00 hod. na happening „Když to s tebou jde do kopce“ na Petřín!

Program happeningu:
13.00 – 14.00 zahájení, kapela Vlny
14.00 – 15.00 divadlo LSD
15.00 – 16.00 kapela Duende
16.00 – 17.00 kapela Le kapr

Odkazy:
www.tdz.cz
www.greendoors.cz
www.osbaobab.cz
www.lekapr.info
www.vidacentrum.cz
www.sweb.cz/buraak/lsd.html
http://www.volny.cz/zeman.zbynek/

Kontakt:
Svetlana Pokorná-Vrablecová, tel: 777 913 059, www.greendoors.cz, svetlana@greendoors.cz
Eliška Kapounová, tel: 736 434 141, eliska.kapounova@ecn.cz
E. Kapounová, tel: 736 43 41 41
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist