https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/o-ochrane-tropicke-prirody-budou-v-praze-diskutovat-odbornici-z-celeho-sveta
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

O ochraně tropické přírody budou v Praze diskutovat odborníci z celého světa

27.10.2015 13:02 | PRAHA (Ekolist.cz)
Konference o ochraně tropických oblastí se pravidelně koná v ČR, Mexiku a Indonésii. Na loňském 1. ročníku TBCC v Praze se představil mimo jiné projekt Tarsius usilující o záchranu nártouna filipínského
Konference o ochraně tropických oblastí se pravidelně koná v ČR, Mexiku a Indonésii. Na loňském 1. ročníku TBCC v Praze se představil mimo jiné projekt Tarsius usilující o záchranu nártouna filipínského
Foto | dibaer / Flickr
Na začátku listopadu proběhne v prostorách České zemědělské univerzity v Praze mezinárodní konference o ochraně tropické biodiverzity TBCC 2015 (Tropical Biodiversity Conservation Conference). Experti z Česka, Mexika, Německa a Indonésie na ní budou hovořit o rozvoji venkova v tropických oblastech, ochraně živočišných druhů, ilegálním obchodu i alternativních metodách ochrany přírody: filmu, fotografii, ekoturismu, mikrofinancích nebo využití digitálních a satelitních technologií.
 

Hlavním cílem konference je podle CCBC Anny Poledňákové z Česká koalice pro ochranu biodiverzity (CCBC) propojit neziskové organizace s akademiky a společně hledat nejefektivnější způsob ochrany deštných lesů a biologické rozmanitosti. V rámci letošního ročníku vystoupí na TBCC 2015 v Praze řada významných hostů z ČR i zahraničí. Svou účast již mimo jiné potvrdili odborníci z univerzity v mexickém Chapingu, Zoo Heidelberg nebo indonéské neziskové organizace ISCP.

Hojně diskutovaným tématem bude problematika palmového oleje, o své zkušenosti z boje proti rozvoji palmových plantáží se podělí primatolog Stanislav Lhota.

Konference se bude konat 3.-4. listopadu v aule České zemědělské univerzity v Praze 6 v Suchdole. Účast na konferenci je zdarma, jednacím jazykem bude angličtina. Více informací o TBCC 2015 naleznete na webových stránkách Fakulty tropického zemědělství ČZU. Záštitu nad 2. ročníkem TBCC převzalo Ministerstvo životního prostředí České republiky a Velvyslanectví České republiky v Jakartě.

Konference o ochraně tropických oblastí se pravidelně koná v ČR, Mexiku a Indonésii. Na loňském 1. ročníku TBCC v Praze se představil projekt Tarsius usilující o záchranu nártouna filipínského nebo projekt Derbianus zaměřený na záchranu antilopy Derbyho v Senegalu. Na konferenci promluvil i zpěvák a vášnivý fotograf vážek Dan Bárta, ředitel ZOO Liberec David Nejedlo, primatoložka Klára Petrželková, ředitel neziskové organizace Punto Sustentable Pavel Valdés Pérez z Mexika, ekonom a zakladatel portálu myELEN.com Tomáš Hes a dobrodruh Arthur Sniegon, který se dlouhodobě věnuje ochraně slonů přímo v Africe.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist