https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/telavivske-plaze-pokryl-odpad-vypusteny-z-kanalizace-do-more
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Telavivské pláže pokryl odpad vypuštěný z kanalizace do moře

6.11.2020 16:28 | TEL AVIV (ČTK)
"Bylo to 24 hodin ekologického pekla. Ti, kdo byli právě ve vodě, málem omdleli ze zápachu, který ulpěl na těle. Všichni věděli, že bude silně pršet, a nikdo se na to nepřipravil," řekl častý návštěvním pláže. Ilustrační foto
"Bylo to 24 hodin ekologického pekla. Ti, kdo byli právě ve vodě, málem omdleli ze zápachu, který ulpěl na těle. Všichni věděli, že bude silně pršet, a nikdo se na to nepřipravil," řekl častý návštěvním pláže. Ilustrační foto
Tel Aviv musel zavřít pláže, neboť úřady kvůli vydatnému dešti nechaly vypustit odpadní vody do moře. Hrozilo podle nich zaplavení odpadního sytému. Pláže se pokryly odpadem, olejem a těly uhynulých zvířat, informoval server Ynet.
 

Ministerstvo vnitra oznámilo, že kvůli silnému dešti, který tento týden zasáhl centrální části Izraele, hrozilo přehlcení telavivského odpadního systému. Úřady se tomu rozhodly zabránit a daly povolení vypustit obsah kanalizace do moře.

Rozhodnutí znechutilo plavce i surfaře. "Úřady to nepřipravily, nerozmístily do vyústění kanalizace filtry a nechaly obsah volně vypustit do moře," řekl častý návštěvník pláže Meir. Podle něj se do vody dostal odpad, který byl v kanalizaci usazen za celé léto.

"Bylo to 24 hodin ekologického pekla. Ti, kdo byli právě ve vodě, málem omdleli ze zápachu, který ulpěl na těle. Všichni věděli, že bude silně pršet, a nikdo se na to nepřipravil," řekl Meir.

Nespokojený byl i surfař jménem Adam. "Moře je teď tmavé a páchne. Nikdo do vody nejde, škodí to plavcům, surfařům i zvířatům. Je to kriminální chování k životnímu prostředí," prohlásil.

Vedení čističky na telavivském předměstí Guš Dan sdělilo, že jde o standardní postup, který se čas od času opakuje, a že k vypuštění získalo potřebná povolení platná pro případy špatného počasí.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (1)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

JD

Jindřich Duras

7.11.2020 19:15
Jojo, z našich měst se valí o kus horší srajdy... Bohužel nemáme pláž, kde bychom se na to všechno mohli podívat...
Odpovědět
 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist