https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vodu-ke-slavnemu-cinskemu-vodopadu-privadi-trubka-odhalilo-video
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Vodu ke slavnému čínskému vodopádu přivádí trubka, odhalilo video

8.6.2024 00:27 (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto | Stephen Walker / Unsplash
Slavný vodopád v čínském horském parku Jün-tchaj budí ještě více pozornosti než obvykle díky videu, které odhalilo, že do majestátního vodopádu je voda uměle přiváděna trubkou, informoval zpravodajský server CNN.
 

Na čínských sociálních sítích se tento týden objevilo video, na kterém je vidět vodovodní trubka vypouštějící vodu do 314 metrů vysokého vodopádu. Což naznačuje, že tento přírodní úkaz nemusí být až tak přírodní, jak návštěvníci věří.

Vedení parku na video zareagovalo prohlášením, ve kterém přiznalo, že kvůli změnám v období sucha muselo sáhnout k umělému vylepšení vodopádu. "Kvůli změnám ročních období nemůže vodopád zajistit, že se veřejnosti představí ve své nejkrásnější podobě," uvedlo.

Zatímco video mnoho lidí v Číně šokovalo, jiní ocenili reakci parku. "Turisti tam nejezdí proto, aby viděli zdroj vody. Myslím, že se to nedá brát jako lhaní veřejnosti," napsal jeden z uživatelů sociální sítě Weibo. "Jste tam proto, abyste viděli, jak páv rozprostře svůj ocas, ne abyste se mu koukali na zadek," dodal další.

Malebný vodopád Jün-tchaj patří mezi hlavní turistické atrakce v provincii Che-nan. Stejnojmenný park má hodnocení AAAAA - nejvyšší, jaké turistickým atrakcím uděluje čínské ministerstvo kultury a cestovního ruchu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Všechny komentáře (3)
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

SV

Slavomil Vinkler

8.6.2024 08:47
No a co. V NPČŠ je taky rybník.
Odpovědět
MZ

Miloš Zahradník

9.6.2024 08:23
Me tohle nijak nevzrusuje. U Labskeho vodopadu byla nahore taky
pred 150 lety stavidla, no a? Divat se na vodopad a hodnotit, kudy presne se molekuly vody do toho vodopadu dostaly je totez, jako zkoumat ktere elektrony
v zasuvce s 220V jsou ekologicke a ktere jsou fuj.

Zajimal by mne ale - v Cine jsem nikdy nebyl - prehled hlavnich cinskych prirodnich pozoruhodnosti. Je to velka zeme a zvlast to uzemi mezi Tibetem
a rekou Jang Tse musi byt plne pozoruhodnosti a fascinujicich, hlavne horskych scenerii. Vadou na krase v Cine bude taky skutecnost, ze
na kazdou takovou pozoruhodnost se chysta na navstevu treba i nekolik set milionu lidi. Taky by mne zajimala uvaha na tema, ze Cinane ale i asijske narody obecne maji pomerne preziravy vztah k "ciste prirode" mnohem vice si ceni dokonalych ukazek lidskeho umu
Odpovědět

Jaroslav Řezáč

9.6.2024 15:25 Reaguje na Miloš Zahradník
asi by se dalo říci, že kultura Asie je od Evropy trochu vzdálená. Ne vše dává na první pohled smysl.

Ono mít nejvyšší vodopád přivedený z trubky je docela dobrá nadsazka k dnešní honbě za " velikostí" a senzacemi.

Přičemž vodopádu to nevadí, jestli k němu je přivedena voda řečištěm nebo potrubím...výsledek je evidentně stejný a určitě není jiný, než před zjištěním, že jde o potrubí.

Odpovědět
reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist