Tomáš Kažmierski "> Vynikající výsledek pro tradiční výrobek ze Šumavy! - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vynikajici-vysledek-pro-tradicni-vyrobek-ze-sumavy?all_ids=1
reklama
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

Regionální environmentální centrum ČR: Vynikající výsledek pro tradiční výrobek ze Šumavy!

11. června 2007 | Regionální environmentální centrum ČR
Autor: Tomáš Kažmierski, tel: 606 102 818, 224 222 843
Zelňáky - tento tradiční šumavský pekárenský výrobek získal 1. místo v soutěži o nejlepší potravinářský výrobek Jihočeského kraje pro rok 2007 pod názvem „Hezky česky jihočesky“ . Jeho výrobce, Zemědělské zásobování a výkup Prachatice, a.s., provoz Pekárna Prachatice, začal s jeho výrobou teprve nedávna na základě tradičních receptur. Cenu za nejlepší potreavinářský výrobek si zástupce prachatické pekárny převzal v sobotu 9. 6. 2007 v Českých Budějovicích.

Zelňáky - tento tradiční šumavský pekárenský výrobek získal 1. místo v soutěži o nejlepší potravinářský výrobek Jihočeského kraje pro rok 2007 pod názvem „Hezky česky jihočesky“ . Jeho výrobce, Zemědělské zásobování a výkup Prachatice, a.s., provoz Pekárna Prachatice, začal s jeho výrobou teprve nedávna na základě tradičních receptur. Cenu za nejlepší potreavinářský výrobek si zástupce prachatické pekárny převzal v sobotu 9. 6. 2007 v Českých Budějovicích.

Soutěž "Chutná hezky Jihočesky" vyhlásila Regionální agrární komora Jihočeského kraje. Vybírali se nejlepší potravinářské výrobky regionu. Informovala o tom ředitelka komory Hana Hricová.

Vítězné zelňáky jsou chutné, vláčné, nakyslé, dochucené drobně nasekanými škvarkami, kmínem, pepřem, jsou mírně pálivé, chuťově výborné a osvěžující. Všechny hlavní suroviny pocházejí ze Šumavy, stejně jako stará receptura a také tak chutnají.

Do soutěže se přihlásili výrobci pečiva, mléčných a masných výrobků i další producenti potravin. Cílem letošního prvního ročníku soutěže, kterou zaštítil jihočeský krajský úřad je propagovat regionální výrobce a jejich produkty. Komora oslovila na 100 výrobců pečiva, masa a mléčných výrobků z kraje.

Od května tohoto roku jsou zelňáky též certifikovaným regionálním produktem. Certifikát výrobci umožňuje užívat ochrannou značku „Šumava – originální produkt“, která je pro zákazníky garancí, že výrobek pochází ze Šumavy.
Tomáš Kažmierski, tel: 606 102 818, 224 222 843
Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist