Petr Hladký "> XIII. Mezinárodní sochařské sympozium ve Vejprtech - Ekolist.cz
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/xiii-mezinarodni-socharske-sympozium-ve-vejprtech
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Tiskové zprávy

Galerie “H“: XIII. Mezinárodní sochařské sympozium ve Vejprtech

10. července 2005 | Galerie “H“
Autor: Petr Hladký
Dnes v 11.oo hodin bylo slavnostně zahájeno již třinácté mezinárodní sochařské sympozium v Krušných horách ve Vejprtech. Tato novodobá krušnohorská tradice, která se dokázala prosadit ve výtvarné Evropě, jako humanitární projekt „Kámen a lidé,“ tak úspěšně pokračuje i letos. Deset dní budou sochaři tvořit zdarma svá díla pro zdravotnická zařízení v ČR. Veškeré cestovní náklady si hradí sami a nedostávají ani startovné, nebo diety.

Třináct profesionálních sochařů z šesti zemí Evropy přijede na své vlastní náklady tvořit sochy pro Krajskou nemocnici v Pardubicích a pro Lázně Jáchymov. Obě vybraná zdravotní zařízení tak dostanou sochy a vzápětí i obrazy zcela zdarma do svého trvalého užívání a k případnému prodeji. Veškerý zisk tak poputuje opět do českých zdravotnických zařízení. Mezinárodní humanitární a umělecký projekt „Kámen a lidé,“ tak letos předá umělecká díla po Ústeckém, Libereckém a Olomouckém kraji i do Pardubického a Karlovarského kraje.

Nad projektem převzal záštitu hejtman Ústeckého a Pardubického kraje, včetně ministra kultury ČR. Každým rokem je zde pak udělován tzv. certifikát každému z umělců, od ředitele RFE/RL, jakožto partnera projektu.

Partneři projektu.: ČEZ, a.s., Severočeské doly Chomutov, Český rozhlas Sever, internetový deník E-Region, Info Klínovec, Pivovar Krušovice,a.s.

XIII. mezinárodní sochařské sympozium ČR 2005,
Cíl.: Krajská nemocnice Pardubice + lázně Jáchymov

Oficiální účast sochařů z následujících zemí.:
Švýcarsko – Perin Sprecher, Linus Scherer, Rolf Sprecher
BRD – Teo Richter, Frank Rasbach
Ukrajina – Georgiy Kudriavchenko
Anglie – Alan Ward, Christine Houghtoun, Bob Sloan,
Brazílie – Sylvia Loew,
ČR – Ondřej Doležal, Václav Krob

Tento článek patří do kategorie |

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama


Pražská EVVOluce

 
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist